Dette er 17. mai-talerne 2016

Klare: Disse unge talerne ber om din oppmerksomhet på nasjonaldagen. Foto: Hege Mølnvik

Klare: Disse unge talerne ber om din oppmerksomhet på nasjonaldagen. Foto: Hege Mølnvik

Artikkelen er over 4 år gammel

I år kan publikum vente seg appeller om alt fra turn til andre verdenskrig.

DEL

– Vi skal dra paralleller mellom andre verdenskrig og flyktningkrisen vi har i dag, sier Selma Holmqvist (16) og Egill Grønneberg (16). De er to av årets talere, og er fra Cicignon skole. De skal holde appell i Kirkeparken på nasjonaldagen.

Ole Jakob Hansen (12) og Tora Johanne Fredheim (12) er årets yngste talere. De er fra Nøkleby skole, og skal holde sin tale på Tollbodplassen.

– Vi skal snakke om det norske flagget vårt, blant annet, smiler Tora Johanne.

I tillegg til de fire skal Sofie Sorteberg (15) og Nora Imrik (16) fra Fredrikstad turnforening, Synne Holt Didriksen (16) fra Borge ungdomsskole og russepresident ved Glemmen, Silje Johansen (19) holde taler.

Fullt 17. mai-program blir trykket i Fredriksstad Blad på lørdag. I tillegg har kommunen i år lagt alle arrangement og appeller inn i en digital løsning i «By på»-nettverket på fredrikstad.no. Der kan man også sette opp sitt eget dagsprogram.

Seks uteblir

I år gikk 17. mai-komiteen og skolesjefen i kommunen, Marit Mundahl, ut med en oppfordring til alle byens skoler om at alle skal gå i barnetoget i sentrum. Oppfordringen falt ikke i god jord hos alle, og noen skoler nektet å bli med.

– Sagabakken, Gudeberg, Torp, Slevik, Årum, Manstad og Nylende er skolene som ikke kommer til barnetoget i sentrum. Det respekterer vi, og så gleder vi oss over alle de som kommer. Det kommer mange skoler som aldri har gått i toget i sentrum før, og det er jo kjempeflott. Dette blir en generalprøve før 450-årsjubileet i 2017, smiler en litt sliten, men fornøyd leder i komiteen, Camilla Eidsvold (SV).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken