Far og sønn arrestert for grovt heleri

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En far og en sønn er fengslet etter at politiet fant flere stjålne kjøretøy på familiens gård i Strömstad. Omtrent halvparten av tyveriene skal ha vært utført i Norge.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Det er Strömstads Tidning som melder dette på sine nettsider.

Avsløringen kommer etter samarbeid mellom norsk og svensk politi, og kjøretøyene skal ha blitt stjålet i perioden januar til mai tidligere i år.

Åtte-ni kjøretøy

– Det er norsk politi som har initiert dette. Svensk politi har etterforsket saken sammen med sine norske kolleger siden tidlig i våres, sier politiadvokat Thomas Willén til den ST.

Ifølge politiet skal det dreie seg om stjålne traktorer, firehjulinger og motorsykler.

– Totalt handler det om åtte-ni stjålne kjøretøy. Den sammenlagte verdien på tyvegodset ligger på mellom 600.000 og 700.000 kroner. Ved husransakelsen fant vi også en pistol, en revolver og en stor mengde ammunisjon, sier Willén til den svenske avisen

Flere mistenkte i Norge

Faren, som er i 50-årene, og sønnen, som er i 20-årene, er begge fengslet mistenkt for grovt heleri. Faren er også mistenkt for brudd på våpenloven. Ifølge politiet nekter duoen for forholdene, og faren hevder å ha kjøpt en del av kjøretøyene.

Ifølge den svenske avisen skal politiet i Norge ha etterforsket saken videre uavhengig av sine svenske kolleger, og det skal være flere mistenkte i saken.

Artikkeltags