Kansellerer alle avganger på grunn av været

KANSELLERER: Color Line har valgt å kansellerer sine avganger mandag. Fjordline avventer værforholdene før de bestemmer seg for om de også kansellerer eller ei. (Arkivfoto)

KANSELLERER: Color Line har valgt å kansellerer sine avganger mandag. Fjordline avventer værforholdene før de bestemmer seg for om de også kansellerer eller ei. (Arkivfoto)

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Ferjetrafikken stanses på grunn av uværet Urd.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Color Line opplyser søndag kveld at de kansellerer alle avganger mellom Sandefjord og Strømstad, samt Larvik og Hirtshals mandag 26. desember. Det skriver Østlands-Posten.

Alle de oppsatte avgangene mandag både til og fra Sandefjord og Larvik er kansellert. Også avgangene til og fra Kristiansand er avlyst.

Årsaken er det varslede eksremværet Urd som etter meteorologenes beregninger vil komme for fullt det nærmeste døgnet.

Også Fjordline vurderer å kansellere sine seilinger de nærmeste dagene på grunn av været. På sine nettsider melder de at de ser på ulike alternativer for ruteplanen mandag og tirsdag i romjula.

– Alle eventuelle endringer i seilingstider blir avgjort tidligst mandag morgen. Vi holder våre passasjerer løpende oppdatert, opplyser Fjordline på sine nettsider søndag kveld.

Dette gjelder da altså avgangene til og fra Danmark, da Fjordlines båt som trafikkerer mellom Sandefjord og Strømstad ligger i dokk fram til slutten av januar.

Åpent på Torp

På Torp Sandefjord Lufthavn vil i utgangspunktet allt avganger og landinger gå som planlagt.

– Vi har tatt de samme forholdsreglene som vi pleier, som innebærer å følge værvarselet kontinuerlig og ha direkte kontakt med meteorologene, sier administrerende direktør Gisle Skansen ved Torp Sandefjord Lufthavn.

Han forteller at det er ingen planlagte kanselleringer av fly, og at reisende eller de som skal ta imot reisende bør sjekke Torps eller flyselskapets nettsider for å holde seg oppdatert.

– Vi skal gjøre det vi kan for å holde lufthavnen åpen.

– For tidlig å si om vi kansellerer

Bastø Fosen har foreløpig ingen planer om å kansellere avganger på grunn av uværet Urd.

Bastø Fosen har foreløpig ingen planer om å kansellere avganger på grunn av uværet Urd. Foto:

 

Heller ikke Bastø Fosen har noen umiddelbare planer om å kansellere avganger.

– Vi følger med hele tiden, sier administrerende direktør Øyvind Lund.

Han forteller at mannskapene er klare i tilfelle noe skulle skje, men at mye kommer an på vindretningen.

– Hvis det blir for ille, får vi vurdere det. Men det er for tidlig å si nå, sier han søndag kveld.

Han anbefaler reisende om å abonnere på varslingstjenesten til Bastø Fosen eller å sjekk nettsidene deres for å få oppdateringer. Like før klokken 08, mandag morgen går trafikken som normalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken