(Sarpsborg Arbeiderblad)

En mann vant ikke fram for å få slettet en kredittkortgjeld på 89.000 kroner som sønnen (14) hadde skaffet ham ved å spille nettspillet «Clash of Clans».

Faren hadde lastet ned «Clash of Clans» på sønnens iPad og opprettet en Apple-id til sønnen knyttet til kredittkortet sitt.

I perioden 26. juni til 24. juli i fjor trakk 14-åringen på pappas kredittkort og brukte til sammen 89.000 kroner på å kjøpe spillpoeng i «Clash of Clans», skriver Dagens Næringsliv. 16.899 kroner av denne summen er allerede tilbakebetalt til kortholder fra Apple.

Mannen klaget saken inn til Finansklagenemnda, men fikk ikke medhold. Han nektet for å ha gitt sønnen fullmakt eller tillatelse til å foreta kjøpene.

– Kortholder erkjenner at det var uforsiktig av ham å legge inn kortopplysningene tilknyttet kortet, men han var ukjent med at det kunne få et slikt omfang, skrev mannen i sin klage.

Finansklagenemnda vektlegger i sin avgjørelse at mannen har brutt kortvilkårene ved å la andre disponere sitt kredittkort.

– Slik nemnda ser det, har kortholderen forsettlig brutt disse vilkårene ved å legge kortopplysningene inn i sønnens Apple-id slik at betalinger kunne utføres av sønnen, heter det i avgjørelsen.