Eieren til hesten Vilje: – Nå er vi så utrolig glade!

GJENFORENT: Hesten Vilje er tilbake hos rytter Nathalie Aas Hovland etter å ha vært på rømmen siden søndag.

GJENFORENT: Hesten Vilje er tilbake hos rytter Nathalie Aas Hovland etter å ha vært på rømmen siden søndag. Foto:

Hesten Vilje har blitt funnet etter tre døgn på rømmen. Hesten skal være uskadet.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) – Vilje satt fast da han ble funnet og hadde ikke kommet seg løs på egenhånd, sier eier Tone Aas.

Han ble funnet ikke så veldig langt fra stedet der rytter Nathalie Aas Hovland falt av under en treningstur søndag.

Stor leteaksjon

Etter tre døgn på rømmen ble hesten altså funnet.

Vallaken ble ført ut av skogen ved 15.00-tiden i ettermiddag og befinner seg nå ved Børtevannskafeen - som har vært basen for de frivillige letemannskapene.

– Vilje er tilsynelatende helt uskadet. Han har et lite rift i det ene beinet. Men han er ikke hoven i beina og ser helt fint ut. Han må jo være sliten, men vi merker ikke noe til det nå, sier Aas.

Voldsomt engasjement

Den 12 år gamle hesten forsvant under en treningstur i Skjebergdalen søndag. En gren over en sti forårsaket at rytter Nathalie Aas Hovland

falt av hesten og deretter forsvant den skremt til skogs.

Leteaksjonen etter hesten har skapt et voldsomt engasjement. Sammen med eierne har en rekke frivillige lett til alle døgnets tider i skogsområdene siden søndag.

– Folk har vært helt fantastiske. mange har stilt opp og lett sammen med oss. Det har kommet folk med sporhunder fra Askin og andre med droner fra Odalen, sier den takknemlige Fredrikstad-kvinnen.

– Børtevannskafeen har også blitt åpnet for oss slik at folk skulle få ha et sted å varme seg.

Lette med fly

I søket etter hesten, som er blant landets beste innen distanseritt, er det blant annet blitt brukt sporhunder. Også andre hester er blitt ridd inn i det

BASEN: Hesten Vilje ble tatt med tilbake til Børtevannskafeen som har vært base for de frivillige letemannskapene de siste dagene.

BASEN: Hesten Vilje ble tatt med tilbake til Børtevannskafeen som har vært base for de frivillige letemannskapene de siste dagene. Foto:

aktuelle området - i et håp om å lokke den forsvunnede hesten fram.

Tidligere i dag lettet et fly fra flyplassen i Rakkestad og satte kursen mot Skjebergdalen. Håpet var å få øye på hesten fra lufta. I går ble det benyttet drone i søket.

Vi oppdaterer saken.

Artikkeltags