Sarpsborg-mann erkjenner omfattende russesvindel

En Sarpsborg-mann i 20-årene er siktet for bedrageri ved at han i vinter og vår har solgt billetter han ikke har til Landstreffet i Stavanger om to uker. Flere titall russeungdommer har betalt 2.500 kroner for billetter de aldri fikk. Sarpsborg-mannen har erkjent bedrageriet.

En Sarpsborg-mann i 20-årene er siktet for bedrageri ved at han i vinter og vår har solgt billetter han ikke har til Landstreffet i Stavanger om to uker. Flere titall russeungdommer har betalt 2.500 kroner for billetter de aldri fikk. Sarpsborg-mannen har erkjent bedrageriet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En Sarpsborg-mann i 20-årene ble torsdag pågrepet og siktet for bedrageri for å ha solgt billetter han ikke hadde til det store russetreffet i Stavanger om to uker.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) I går, torsdag, ble Sarpsborg-mannen i begynnelsen av 20-årene pågrepet av politiet. Han har i avhør erkjent å ha bedratt en rekke russeungdommer gjennom å selge billetter han ikke hadde.

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad fredag ettermiddag at politiet har mottatt i underkant av 20 anmeldelser mot sarpingen. Alle anmeldelsene kommer fra russ som har sendt sarpingen penger for billetter til det kommende Landstreffet i Stavanger, som går av stabelen i perioden 5.–7. mai.

Minst 100.000 kroner

– I hovedsak er anmeldelsene innlevert av russeungdommer i Hordaland, men også andre steder i landet. Anmeldelsene gikk ut på at mannen som nå er pågrepet og siktet for bedrageri annonserte billetter for Landstreffet på nettsiden til et selskap der han er involvert. Russeungdommen har via betalingstjenesten Vipps sendt penger til mannen, men har ikke fått billettene som lovet, sier krimsjefen.

Andersen opplyser at Sarpsborg-mannen, som ikke er kjent av politiet fra tidligere, har bedratt russeungdommer for minimum 100.000 kroner.

Straffeloven § 371 (2005)

  • Med bot eller fengsel inntil 2 år straffes den som med forsett om å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning a) fremkaller, styrker eller utnytter en villfarelse og derved rettsstridig forleder noen til å gjøre eller unnlate noe som volder tap eller fare for tap for noen, eller b) bruker uriktig eller ufullstendig opplysning, endrer data eller datasystem, disponerer over et kredittkort eller debetkort som tilhører en annen, eller på annen måte uberettiget påvirker resultatet av en automatisert databehandling, og derved volder tap eller fare for tap for noen.

Kilde: lovdata.no

– Vi utelukker ikke at omfanget av bedrageriet kan være større, og at det er langt flere som er fornærmet enn de som har anmeldt forholdet per nå. Vi oppfordrer derfor personer som har betalt for billetter til Landstreffet, men som ikke har fått billetter, om å anmelde forholdet til politiet, sier Andersen.

Avviste svindel

TV2.no omtalte denne russesvindelen for et par uker tilbake. I denne artikkelen ble det hevdet at så mange som over 40 russeungdommer kan ha blitt svindlet. Krimsjef Kai Andersen opplyser at anmeldelsene går ut på at russeungdommene har betalt 2.500 kroner per billett.

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet utelukker ikke at bedrageriet kan være mer omfattende enn det som så langt er avdekket, og ber personer som mener de har blitt utsatt for bedrageriet om å anmelde dette til politiet.

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet utelukker ikke at bedrageriet kan være mer omfattende enn det som så langt er avdekket, og ber personer som mener de har blitt utsatt for bedrageriet om å anmelde dette til politiet. Foto:

TV2.no snakket med Sarpsborg-mannen i forbindelse med at flere russeungdommer sto fram og hevdet de hadde blitt svindlet i begynnelsen av april. Da nektet Sarpsborg-mannen for å ha svindlet noen.

– Vi driver med dugnader og andre ting. Så ble vi kontaktet av et firma som lurte på om vi kunne hjelpe dem med å selge billetter mot en provisjon på 45 kroner per billett. Det gjorde vi, og de leverte billetter. Men de siste to månedene har de ikke levert som de skal, sa han til TV2.no og lovet samtidig at han ville gjøre opp for seg ved å selge eiendeler i firmaet sitt.

Økonomisk motiv

Men etter at han ble pågrepet i går har han erkjent svindelen.

– Han ble pågrepet og avhørt torsdag. Han har i avhør erkjent de faktiske forhold og at han har handlet med forsett. Han har erkjent at han aldri hadde til hensikt å levere billetter til de som hadde betalt for disse, sier krimsjef Kai Andersen.

– Hva har han forklart seg om motivet for bedrageriet?

– Han har åpenbart hatt et økonomisk motiv, uten at jeg ønsker å gå nærmere inn på hva han har forklart rundt dette.

– Er det flere personer som er mistenkt for å ha vært med på bedrageriet?

– Så vidt vi vet har han vært alene om dette, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet.

Artikkeltags