Falsk sykepleier prøvde seg på Navestad

Ved Sikatunet, omtrent midt i bildet, forsøkte en falsk hjemmesykepleier å komme seg inn i boligen til en eldre mann. (Illustrasjon: Google Earth)

Ved Sikatunet, omtrent midt i bildet, forsøkte en falsk hjemmesykepleier å komme seg inn i boligen til en eldre mann. (Illustrasjon: Google Earth)

Artikkelen er over 4 år gammel

Men da den eldre mannen ble sint forsvant han.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Sarpsborg-politiet advarer nå eldre mot å slippe ukjente personer inn i sine hjem, etter at en falsk hjemmesykepleier prøvde å komme seg inn i boligen til en eldre mann på Sikatunet på Navestad ved 13-tiden i ettermiddag.

Tvang seg nesten inn

– Vi fikk melding fra hjemmesykepleien om at en eldre person hadde blitt oppsøkt av en mann som utga seg for å være fra hjemmesykepleien. Vedkommende skal ha vært svært pågående og forsøkte nærmest å tvinge seg inn i boligen. Beboeren ble imidlertid sint og ga vedkommende på den måten litt motstand, som førte til at mannspersonen forsvant fra stedet. Det er ikke meldt om at noe er stjålet, men det er åpenbart at dette var et forsøk på å begå et hjemmetyveri fra eldre, sier politiførstebetjent Daniel Wallin Holm i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad fredag ettermiddag.

Den falske sykepleieren er beskrevet å være utenlandsk, trolig fra Øst-Europa, lav, spedbygd og han snakket gebrokkent svensk.

Snakker gebrokkent svensk

– Vi finner all grunn til å tro at vedkommende oppsøker eldre mennesker, og politiet advarer folk generelt og eldre spesielt om ikke å slippe inn personer som kan virke mistenkelige inn i sine hjem. Hvis det er personer som utgir seg for å være fra firmaer eller institusjoner, er det viktig at man ber om å få se identifikasjonskort. Dersom man får en magefølelse om at personen som oppsøker en har uærlige hensikter, oppfordrer vi disse til å ringe politiet, sier Wallin Holm.

Flere eldre i Sarpsborg har i løpet av de siste årene blir rundstjålet i sine egne hjem av slike falske sykepleiere.

Tas på alvor

Politiførstebetjent Daniel Wallin Holm i Sarpsborg-politiet advarer eldre i Sarpsborg mot en mann som utgir seg for å være fra hjemmesykepleien, men som mest sannsynlig er ute etter å stjele verdisaker fra eldre. Tidlsig fredag ettermiddag forsøkte vedkommende å nærmest tvinge seg inn i boligen til en eldre mann på Borgenhaugen.

Politiførstebetjent Daniel Wallin Holm i Sarpsborg-politiet advarer eldre i Sarpsborg mot en mann som utgir seg for å være fra hjemmesykepleien, men som mest sannsynlig er ute etter å stjele verdisaker fra eldre. Tidlsig fredag ettermiddag forsøkte vedkommende å nærmest tvinge seg inn i boligen til en eldre mann på Borgenhaugen. Foto:

– Dette er svært grov og integritetskrenkende kriminalitet som politiet tar svært alvorlig. Vi ser at det er liknende tilfeller i Oslo, der personer som utgir seg for å være kabel-TV-selgere tar seg inn hos eldre mennesker og stjeler verdisakene deres. Vår oppfordring er å ikke slippe inn noen som utgir seg for å være fra hjemmesykepleien dersom man ikke er helt sikre på at de er den de utgir seg for å være, sier politiførstebetjent Daniel Wallin Holm.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken