Toys "r" Us butikken i Sarpsborg består - men under nytt navn

Av

I en pressemelding kommer det fram at butikken i Sarpsborg består, men ikke under det samme navnet.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Kjedene Toys'R'Us og BR Leker er etter alt å dømme historie i Norge. Åtte Toys'R'Us-butikker har imidlertid allerede fått nye eier.

Det konkursrammede leketøysgiganten Top-Toy Norge er solgt til konkursselskapet Bjarøy as.

Det bekrefter Thomas Piro, bobestyrer i selskapet, til Nettavisen.

Han forteller at åtte butikker allerede er solgt til Extra leker.

Extra Leker har 45 års erfaring fra leketøysbransjen og driver fra før til sammen 20 butikker i Norge og Sverige med en samlet omsetning over disk på om lag 400 millioner kroner.

- Dette er Toys'R'Us butikker som blir omprofilert til Extra Leker. Målet er å videreføre flest mulig butikker, fortsetter han.

Selskapet opplyser i en pressemelding at Extra Leker Holding AS overtar utsalgene i Sarpsborg, Lagunen i Bergen, Sandnes, Gjøvik, CC Hamar, Ålesund, Tromsø og på Alna i Oslo.

- Det arbeides med sikte på å tilby et stort antall ansatte videre engasjement, heter det i pressemeldingen.

For merke merkevarene Toys'R'Us og BR-leker er det imidlertid etter alt å dømme slutt.

– I Norge så kan det se sånn ut, i hvert fall i denne omgang. Jeg aner ikke hva man tenker på de som sitter med rettighetene. Jeg er ganske sikker på at det er slutt, fortsetter Bjarøy.

Bjarøy jobber med å dele opp selskapet og selge det videre til andre aktører.

– Vi driver innenfor konkurs og har kjøpt dette her. Målet er å forsøke å videreføre så mange butikker som mulig og så er det ulike aktører i bransjen som er villig til å se på det, sier daglig leder Hans-Petter Bjarø i Bjarøy Gruppen til Nettavisen Økonomi.

Artikkeltags