Nygård svarer Lino Lubiana: Ser ut til at administrasjonen har gitt lik informasjon til alle

Ordfører Jon-Ivar Nygård mener informasjonen til de politiske partiene er riktig i varetatt, og viser blant annet til et notat bystyrepolitikerne fikk tilsendt fra i innehaveren av Fredrikstad Marineservice.

Ordfører Jon-Ivar Nygård mener informasjonen til de politiske partiene er riktig i varetatt, og viser blant annet til et notat bystyrepolitikerne fikk tilsendt fra i innehaveren av Fredrikstad Marineservice. Foto:

Av

– Ut ifra den informasjon jeg sitter med, ser det ut til at administrasjonen har vært påpasselig med å gi lik informasjon til alle, men det må administrasjonen selv svare for, skriver Jon-Ivar Nygård til Lino Lubiana, KrF.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I sitt leserinnlegg 5. august bekrefter Lino Lubiana at alle i bystyret fikk samme informasjon vedrørende det omstridte området på Gressvik (Fredrikstad Marineservice) før sluttbehandling. Han spør videre om alle fikk Skaaraas sitt notat. Svaret på det er ja. Dette notatet ble sendt alle partier fra Ragnar Karlsen 15. juni i år.

Mye tyder på at det har oppstått en «misforståelse» ved at noen tror at noen i det politiske miljøet har bedt administrasjonen om et konkret tilsvar på dette notat. Jeg kjenner ikke til slik bestilling. Lubiana spør samtidig om alle partier fikk lik informasjon samtidig. I denne saken, som i alle andre saker, har de folkevalgte mulighet til å be om bistand til å utforme forslag til vedtak. Det er vel dokumentert at både flertall og mindretall gjorde nettopp det i denne saken.

Ut ifra den informasjon jeg sitter med, ser det ut til at administrasjonen har vært påpasselig med å gi lik informasjon til alle, men det må administrasjonen selv svare for. Lubiana henviser til notat datert 9.06. Det må trolig være svar på et spørsmål Senterpartiet stilte om det samme området. Undertegnede har ikke bestilt dette.

Det er ikke byggende for demokratiet at partier beskylder hverandre eller undertegnede for urent trav i de politiske prosessene.

Når bystyret behandler budsjett så er det innarbeidet praksis at alle partier får svarene på alle spørsmål som stilles til administrasjonen. Det forelå ikke noen klar avtale om dette mellom partiene i denne saken, men det ser for meg ut til at det er håndtert slik av administrasjonen.

Demokratisk arbeid er krevende. Særlig vil en arealplan være krevende fordi de handler om å avveie hensyn mot hverandre. Det er ikke byggende for demokratiet at partier beskylder hverandre eller undertegnede for urent trav i de politiske prosessene. Det bør være tilstrekkelig å være politisk uenig i sak.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken