Gå til sidens hovedinnhold

Nye regler på Storesand - ber kommunen følge opp med totalforbud mot telt i Ørekroken

Hvaler kommune har fått henvendelser om at teltingen i Ørekroken ytterst på Kirkøy har eksplodert i omfang. Kommunen blir bedt om å legge ned totalforbud mot telting i Ørekroken.

For abonnenter

Problemet i naboområdet Ørekroken har kommet opp i kjølvannet av omveltningen med nye regler på Storesand. I Ørekroken er det noen som frykter at det som skjer på Storesand, kan påvirke naboområdet Ørekroken negativt.

Vil vurdere tiltak i sommer

Formannskapet skal behandle saken torsdag. Rådmannen vil vurdere om det kan settes inn tiltak i Ørekroken allerede i sommer.

Rådmannens saksbehandler skriver at det har kommet fire innspill om utfordringer med villcamping som oppleves i Ørekroken. I henvendelsene til kommunen blir det tatt opp at det skal være problemer med brudd på bestemmelsene i Friluftsloven om tidsbegrensing for camping, samt telting nærmere bebyggelse enn 150 meter, forsøpling og parkeringsutfordringer.

Har forståelse for utfordringene

I en vurdering av saken før formannskapets møte torsdag skriver rådmannen at kommunen har forståelse for de utfordringene som oppleves rundt telting i Ørekroken.

- Adgang til telting i Ørekroken reguleres i Friluftsloven. Det kan synes som at de problemene som oppleves, i tillegg til omfanget, skyldes at reglene ikke overholdes. Vi vil gå i dialog med Oslofjordens Friluftsråd og styret for Ytre Hvaler Nasjonalpark for å se hvilke tiltak som kan settes inn i sommer, skriver rådmannens saksbehandler.

Les også

Kommunen overtar driften av Storesand teltplass: – Dette skal ikke koste oss en krone!

Ønsker totalforbud

Ørekroken båtforening har engasjert seg i saken på bakgrunn av at flere medlemmer har reagert.

- Det bør innføres et generelt forbud mot telting i Ørekroken. Det var et slik forbud før. Hvorfor er forbudet fjernet ? spør Ørekroken båtforening.

I flere av henvendelsene til kommunen blir det påpekt et ønske om totalforbud mot å telte i Ørekroken.

En privatperson ber kommunen om å vurdere tiltak på Storesand i sammenheng med hva som blir konsekvensen i Ørekroken.

- I Ørekroken har det vært en eksplosiv økning i teltturismen de to siste årene. Det er i praksis vanskelig å telte i Ørekroken og samtidig ha en slik avstand til bebyggelsen som Friluftsloven krever, heter det i en henvendelse til kommunen.

Les også

Legger ut digre stener langs veien til Storesand for å unngå parkerte biler – Hvaler forbereder seg på storinnrykk

Kommentarer til denne saken