Gå til sidens hovedinnhold

Nye anklager i kommunal konflikt – venter med undersøkelser

Artikkelen er over 1 år gammel

Kontrollutvalget har fått melding om påstått manglende omsorg i en konflikt i en kommunal virksomhet. Politikerne vil la ledelsen håndtere prosessen i ro, men vil følge opp saken.

For abonnenter

I langt over en time satt politikerne i kontrollutvalget bak lukkede dører og diskuterte saken. Til stede var også kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold, som underveis redegjorde for politikerne hvordan det jobbes i organisasjonen. Dørene var lukket på grunn av taushetsplikt overfor involverte.

Da møtet ble åpnet igjen, kunne utvalgsleder Rita Holberg (H) opplyse at meldingen gjaldt påstander om manglende omsorgsutøvelse overfor ansatte i en konflikt i kommunen.

Et enstemmig utvalg valgte å ikke gå inn i saken nå, fordi det pågår større prosesser ut fra kommunens nye konflikthåndteringsrutine. De ønsker at ledelsen skal få mulighet til å jobbe med å finne løsningene. Det er en kjent sak at det er en stor påkjenning i en organisasjon å gjennomgå undersøkelser og revisjoner.

Undersøkes i ettertid

Utvalget har tillit til at saken vil blir håndtert i tråd med de nye retningslinjene. Det betyr ikke at utvalget legger saken bort, tvert imot:

– Prosesser er i gang, og kontrollutvalget vil følge nøye med og ikke slippe saken. Vi skal ha en forvaltningsrevisjon av varslerordningen i perioden, og vil da også ha fokus på hvordan man håndterer konfliktsituasjoner i praksis, sa Holberg.

Rutinen for konflikthåndtering ble vedtatt i fjor sommer, og opplæring av ledere er nylig gjennomført, ifølge utvalgslederen. Rutinen fungerer parallelt med varslingsrutinen – de skal sammen virke slik at varslinger blir håndtert forsvarlig, samtidig som man ivaretar involverte.

– Vi velger å gi kommuneledelsen ro til å gjøre arbeidet, slik at alle kan få en god hverdag på avdelingen. Vi syns ikke det vil være riktig gå inn og forstyrre dette arbeidet på nåværende tidspunkt, sa Holberg og legger overfor Fredriksstad Blad til:

– Vi ser på saken med stort alvor.

Som Fredriksstad Blad skrev i forrige uke skulle utvalget egentlig ikke ha møte før i mai. De hadde imidlertid fått inn en melding hun mente de ikke kunne vente så lenge med å vurdere, og det ble derfor kalt inn til ekstraordinært møte.

Kommentarer til denne saken