Ny trio gir ut singel og album

DEBUTERER: Artisten og produsenten Jorunn Westeraas, komponisten Bjørn Ersvik og tekstforfatteren Stig Nilsson samarbeider under navnet «Født på ny» om et nytt album i 2020 og en singel som kommer ut 2. desember.

DEBUTERER: Artisten og produsenten Jorunn Westeraas, komponisten Bjørn Ersvik og tekstforfatteren Stig Nilsson samarbeider under navnet «Født på ny» om et nytt album i 2020 og en singel som kommer ut 2. desember. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

MIN KULTUR: Etter snart en mannsalder som utøvende musiker, har komponisten og låtskriveren Bjørn Ersvik fått nytt, musikalsk liv gjennom en rykende fersk platekontrakt og samarbeidspartnere fra Fredrikstad.

DEL

INNSENDT Trioen «Født på ny» er etablert og plateselskapet Fabeltjenester AS har signert kontrakt med Bjørn Ersvik. Det er artisten og produsenten Jorunn Westeraas som i sitt lydstudio i Gamlebyen skal arrangere, spille inn og utgi 10 – 12 av Ersviks sanger. Stig Nilsson leverer alle tekstene, begge de to er profilerte musikere og låtskrivere.

Svært produktivt

Ekteparet Westeraas og Nilsson skriver nå på sin fjerde musikal sammen, etter suksessen med den tredje - «Skrivesperre» - under litteraturfestivalen «Ord i grenseland» i høst, med tre utsolgte hus.

De to er nettopp hjemkommet fra Kristiansund, der de for andre året på rad overvar premieren på familiemusikalen «Snømannland», som de har skrevet for teatermiljøet i Nilssons hjemby.

Den nye trioen gir ut sin første singel 2. desember, Ut over neste år skal sanger skrives til et helt album, som utgis i 2020.

Blir til underveis

- Vi vet ennå ikke helt hva dette produktet blir, sier produsent og sanger Jorunn Westeraas, som også skal arrangere de nye låtene før de spilles inn.

- En stor jobb, men vi har det ikke travelt, og vi vet ikke helt hva slags album vi ender opp med, sier hun.

- Her blir virkelig veien bygd mens vi går, sier hun.

Første singel har fått navnet «Ingenting å ta omkring», og er straks ute på alle de største strømmetjenestene.

- Bjørn Ersvik fra Kristiansund er en komponist som altfor lenge har vært gjemt bort. Han har så mye fin musikk liggende, og han har aldri gitt ut noe på plate før, verken fysisk eller digitalt, så for Stig og meg er det også en flott anledning til å være med på å gi en begavet komponist større plass i norsk musikkliv, sier Jorunn Westeraas.

I MIN KULTUR sender kulturaktørene selv inn tekst og bilder. Her kan du fortelle om ditt arrangement.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken