Ny mann pågrepet i Hagen-saken: – Har en relasjon til Tom Hagen

En mann i 30-årene med «en relasjon til Tom Hagen» er pågrepet i forbindelse med Hagen-saken. Mannen ble tatt i en politiaksjon torsdag kveld.

DEL

(Romerikes Blad) Det bekrefter Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Politiet pågrep og siktet i går kveld en mann i Lørenskog-saken. Mannen er i 30-årene og bosatt på Romerike. Han er siktet etter straffelovens paragraf 275, for å ha tatt livet av Anne-Elisabeth Hagen eller medvirket til dette, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Øst politidistrikt.

Mannen skal ifølge politiet ha IT- og kryptovalutakompetanse. Han skal ifølge RBs opplysninger ha blitt pågrepet i Oslo.

– Den pågrepne mannen har en relasjon til Tom Hagen, skriver politiet.

– Nekter straffskyld

Mannen har fått oppnevnt Dag Svensson som sin forsvarer. Svensson ble oppnevnt sent torsdag kveld, og var samme kveld i et møte med sin klient.

– Han nekter straffskyld og opplever det som absurd å bli anklaget i denne saken, sier Svensson til RB.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORSVARER: Advokat Dag Svensson er oppnevnt som forsvarer for mannen som torsdag ble pågrepet, siktet for drap eller medvirkning til drap.

FORSVARER: Advokat Dag Svensson er oppnevnt som forsvarer for mannen som torsdag ble pågrepet, siktet for drap eller medvirkning til drap. Foto:

Torsdag besluttet Eidsivating lagmannsrett at Tom Hagen skal løslates fra varetekt.

Kjennelsen ble anket av politiet, men den har også fått politiet til å framskynde nattens aksjon, bekrefter Hrenovica.

Han utelukker ikke at det vil komme flere pågripelser i saken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RELASJON: Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Torsdag kveld gikk politiet til pågripelse av en mann med en relasjon til 70-åringen.

RELASJON: Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Torsdag kveld gikk politiet til pågripelse av en mann med en relasjon til 70-åringen. Foto:

– Vi har ingen kommentarer utover dette nå. Vi avventer Høyesteretts avgjørelse på anken, og kommer tilbake med en kommentar etter at Høyesterett har truffet sin avgjørelse.

Det var VG som først omtalte pågripelsen. Ifølge avisen skjedde pågripelsen av mannen i 30-årene kun timer etter etter at Tom Hagen ble besluttet løslatt av Eidsivating lagmannsrett.

Holden forventer løslatelse

Anne-Elisabeth Hagen har siden 31. oktober 2018 vært sporløst forsvunnet.

Tirsdag for en drøy måned siden ble hennes ektemann – milliardæren Tom Hagen – pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

I Nedre Romerike tingrett ble Hagen varetektsfengslet i forrige uke, men da Eidsivating lagmannsrett behandlet saken i går, ble han besluttet løslatt.

Politiet anket den kjennelsen til Høyesterett, men forsvarer Svein Holden sier han forventer at Hagen slippes ut.

– Jeg vil tro Høyesterett er klare med sin avgjørelse før klokka 16, sier forsvareren til NTB.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STILLE: Fredag morgen er det stille utenfor Hagen-boligen i Sloraveien.

STILLE: Fredag morgen er det stille utenfor Hagen-boligen i Sloraveien. Foto:

– Flere gjerningsmenn

I fengslingskjennelsen fra Nedre Romerike tingrett, da Tom Hagen ble varetektsfengslet forrige onsdag, heter det at «retten finner det også sannsynlig at det har vært flere involverte i saken.»

Den oppfatningen står også sterkt innad i politiet, får RB opplyst.

Politiadvokat Haris Hrenovica gjentok tirsdag overfor RB det politiet flere ganger har opplyst siden pågripelsen av Tom Hagen, nemlig at de ikke utelukker ytterligere pågripelser.

– Det er ikke usannsynlig at flere har vært involvert.

Tips Oss
SMS: FBTIPS til 2005 Telefon: 02303 tips@f-b.no

Artikkeltags