Ny Hvaler-skole skal bli en av landets beste

– Kort vei til hav og flott natur gjør hverdagene litt finere, skriver Mona Vauger om å vokse opp i Hvaler og «bo midt i ferien».

– Kort vei til hav og flott natur gjør hverdagene litt finere, skriver Mona Vauger om å vokse opp i Hvaler og «bo midt i ferien». Foto:

Av

Hvaler-ordfører Mona Vauger er opptatt av mulighetene én ny skole i Hvaler gir: – Hvalerskolen skal bli en av de beste skolene i landet! Nå vil vi få kulturskole, ungdomsklubb, idrettsanlegg og skole på samme sted.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Mamma vi bor midt i ferien vi!» (Alva 9 år). Som innbygger på Hvaler er det kanskje slik det føles. Kort vei til hav og flott natur gjør hverdagene litt finere. Det er fint å vokse opp på Hvaler.

Vi vært igjennom en lang debatt om skolestruktur. Dette handler om trygge nærmiljøer og barna våre. Det er en av de største endringene man kan gjøre i lokalsamfunn. Det er opprivende og vondt for veldig mange. Det er ingen tvil om at Arbeiderpartiet ønsket å videreføre dagens skolestruktur. Og vi har kjempet for det men det ble det ikke flertall for.

Nå er det på tide å se fremover. Hvalerskolen skal bli en av de beste skolene i landet! Nå vil vi få kulturskole, ungdomsklubb, idrettsanlegg og skole på samme sted. I fremtiden må vi også vurdere om det vil være en fordel å samle alle aktiviteter som handler om barn og unge på ett sted, slik at skolen på Rød blir et oppvekstsenter med helsestasjon og andre tjenester for barn og unge.

Det skal også utredes muligheter for en skøytebane og Hvaler Lions vil i samarbeid med kommunen etablere sin lånebod med utstyr til barn. En skolehage med et drivhus er også noe politikerne på Hvaler ønsker. Dette blir skolen for fremtiden, der lærere og elever kan utfolde seg i nye arealer, med nærhet til Norges første marine nasjonalpark. Det er viktig at innsparingene ved å samle alt på ett sted kan brukes på flere lærere og bedre undervisning.

Det er flott å bo på Hvaler og se barna vokse opp her. Hvaler-barnehagene fisker hummer, flår rådyr, plukker selvhøstede grønnsaker, holder til i telt på Storesand på våren og det er mange ledige barnehageplasser! Vi skal vurdere søskenmoderasjon i SFO og at alle barn skal ha mulighet til å delta i en fritidsaktivitet.

Vi starter også arbeidet med gjenbruk av de gamle skolene. Hvordan skal vi opprettholde de flotte nærmiljøene på Åttekanten og Floren? Hvordan bruke områdene til det beste for innbyggerne? Dette er en viktig oppgave politikerne på Hvaler skal jobbe med og vi ønsker at alle kan komme med ideer om bruk av Floren og Åttekanten.

Med godt utbygd fiber, spennende næringsutvikling, havet, naturen, gode bomiljøer og ny skole ligger alt til rette for unge som ønsker å etablere seg og bli en del av det å «bo midt i ferien» med de fine hverdagene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken