De fleste ønsker å gjøre opp for seg når de tar bussen. Men som Marianne Kristiansen skriver i et leserinnlegg i Fredriksstad Blad 14. januar, er ikke det like enkelt med dagens koronarestriksjoner.

Som Kristiansen nevner, er fremste bussdør stengt. Det betyr at passasjerene ikke får kjøpt billett hos sjåføren. I stedet kan billett kjøpes i nettbutikken vår (hvis du har et busskort) eller i appen ØstfoldBillett. Det siste forutsetter at du har smarttelefon.

De som ikke kjøper bussbillett for tiden, deler seg inn i to grupper. De som ikke har mulighet til det på grunn av våre tekniske billettløsninger og de som velger å la være. Den sistnevnte gruppen har skapt store problemer for Østfold kollektivtrafikks økonomi. Den førstnevnte gruppen er liten og som regel svært samvittighetsfull. Vi har blitt kontaktet jevnlig av frustrerte passasjerer som gjerne vil betale for billetten, men ikke har mulighet siden de verken har smarttelefon eller kan ta i bruk nettbutikken vår.

Vi setter pris på hver eneste en av våre samvittighetsfulle passasjerer, og forstår frustrasjonen deres fullt ut. Hvis det er slik at våre billettløsninger ikke gir deg anledning til å gjøre opp for deg, er det vi som skal beklage. Vi er derfor glade for å kunne melde at vi nå er i startfasen av å innføre billettkjøp med SMS. Det er ikke sikkert at dette løser problemet for alle, men vi håper det vil gjøre det litt enklere for de fleste å kjøpe billett – frem til fremste bussdør igjen kan stå åpen.

I mellomtiden vil vi rette en stor takk til de som kan kjøpe billett og gjør det. Og vi vil be de som velger å la være, om å velge annerledes. Billetten din går nemlig til å finansiere busstilbudet vårt. Den får hjulene på bussen til å gå rundt, bokstavelig talt.

Les også

Kall oss ikke snikere, NRK!