NRK med TV-sendinger fra Oslo og Viken. Blir dette interessant og relevant distrikts-TV?

Regionredaktør Jannicke Engan  forklarte i årets første sending at det skal bli en bedre sending når ressursene i Oslo og Viken samles. Det er ikke en forklaring Egil Bøckmann slår seg til ro med.

Regionredaktør Jannicke Engan forklarte i årets første sending at det skal bli en bedre sending når ressursene i Oslo og Viken samles. Det er ikke en forklaring Egil Bøckmann slår seg til ro med. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Egil Bøckmann: – Jeg ber Jannicke Engan om å forklare hvorfor og hvordan den nye storregionen vil gi oss bedre og mer relevante distriktsnyheter på TV enn det vi hadde fra Østfoldsendinga.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

NRK har mange bra program og har generell høy kvalitet på sine nyhetssendinger med blant annet Dagsrevyen og URIX. I tillegg har NRK i årevis også hatt en lokal profil gjennom sine distriktssendinger. Østfoldsendinga har vært viktig for å formidle lokalt nyhetsstoff, lokalpolitikk, lokal kultur og sport, og annet fra Østfold.

Nå skal vi få lokalnytt gjennom "distriktet" Oslo og Viken! Befolkningsmessig er dette "halve kongeriket" og utbredelsen er fra svenskegrensa til Ustaoset. Dette blir altfor stort for å kunne ha en god og interessant distriktsprofil.

Redaktør Jannicke Engan svarte da også ganske uklart og utilfredsstillende da hun i første sending ble bedt om å forklare hvorfor det blir felles TV-sending fra hele Oslo og Viken: "Vi slår sammen ressursene i Oslo og Viken for å lage en større og bedre sending for vårt publikum". Hva slags forklaring er dette? Det er ikke noe i svaret som gir meg tro på at dette blir interessant distrikts-TV for befolkningen enten vi bor i Fredrikstad eller på Geilo. At man dropper studio og introduserer sakene direkte fra parkeringsplasser, foran offentlige bygninger, på brygger eller andre vindutsatte steder hjelper heller ikke på sendeprofil og innhold.

Jeg ber Jannicke Engan om å forklare hvorfor og hvordan den nye storregionen vil gi oss bedre og mer relevante distriktsnyheter på TV enn det vi hadde fra Østfoldsendinga.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken