Skal quize på NRK 1 i beste sendetid

10. klassingene Halvor Linder Henriksen (t.v), Thomas Elton Gundersen og Silje Kristin Bunes fra Gressvik ungdomsskole skal lørdag kveld representere Østfold i den nasjonale semifinalen i Klassequizen på NRK 1.

10. klassingene Halvor Linder Henriksen (t.v), Thomas Elton Gundersen og Silje Kristin Bunes fra Gressvik ungdomsskole skal lørdag kveld representere Østfold i den nasjonale semifinalen i Klassequizen på NRK 1. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rett før Melodi Grand Prix går av stabelen lørdag kveld, skal de tre 10. klassingene Silje, Thomas og Halvor fra Gressvik ungdomsskole kjempe om muligheten til å komme til landsfinalen i Klassequizen.

DEL

Hele Gressvik ungdomsskole venter i spenning på lørdagens semifinale, som blir vist på NRK 1 klokken 19:55.

Arrangerte konkurranse på skolen

Etter en stor og omfattende quizkonkurranse avholdt på Gressvik ungdomsskole tidligere i år, ble det klart at Team 1-elevene Silje Kristin Bunes (16), Thomas Elton Gundersen (15), og Halvor Linder Henriksen (16) hadde sanket flest poeng, og ble med dette skolens quiz-representanter.

– Det som er litt gøy, er at vi utfyller hverandre på en veldig god måte. Halvor er veldig god på geografi, hovedsteder og faktakunnskap. Silje har bred kunnskap om det meste, og jeg kan en god del om kultur, forteller Gundersen.

Les også: Maria Mohn har fått ny jobb

Opptak på Marienlyst

Da det ble klart at de vant fylkesfinalen, tok det litt tid før det gikk opp for de tre 10. klassingene at de nå skulle inn til NRKs hovedstudio på Marienlyst for å delta i den nasjonale semifinalen til Klassequizen.

– Det gikk ikke opp for oss med en gang at vi plutselig skulle representere Østfold som helhet på direktesendt tv. Å få lov til det var veldig gøy, legger Henriksen til. 

Spilt inn tidligere denne uken

Programmet ble filmet tidligere denne uken, og det er kun deltakerne, læreren, foreldrene deres og noen søsken som vet utfallet.

- Vi var litt nervøse før innspillingen startet, det er jo ganske stort å spille inn et program i et stort studio hos NRK i Oslo, forteller Bunes.

Gundersen legger til at det var stas å ha sin nærmeste familie i salen under innspillingen.

– Det var veldig gøy. Spesielt lillebroren min Martin (10) syntes det var spennende å se storebror på tv-opptak.

Tv-studioet på Marienlyst var fylt med både spente elever og foreldre tidligere denne uken.

Tv-studioet på Marienlyst var fylt med både spente elever og foreldre tidligere denne uken. Foto:

Stolt lærer

En av lærerne på Team 1, Marianne Kristiansen, var også tilstede under innspillingen, og forteller at lokalet var fylt med spenning gjennom hele opptaket.

– Først må jeg si at jeg er så utrolig stolt over alle elevene mine, de er så opplyste og kunnskapsinteresserte. Etter at Halmstad barne- og ungdomsskole gikk til topps i fjor, var jeg overbevist om at våre elever også kunne levere en solid prestasjon. Det er ufattelig gøy at de nå har kommet så langt som til semifinalen, legger en ivrig Kristiansen til.

Rektor Erik Otto Lund er svært begeistret over kunnskapsnivået til sine elever.

I fjor gikk Halmstad barne- og ungdomsskole fra Rygge helt til topps i det store Klassequiz-mesterskapet til NRK, og sørget med dette for at Østfold gikk seirende ut av det populære ungdomsprogrammet.

NRK filmet på Gressvik ungdomsskole

Da det ble klart at Gressvik-ungdommene skulle til semifinalen, kom NRK Østfold - på oppdrag fra NRK 1, til Gressvik ungdomsskole for å filme et innslag til lørdagens program.

– De filmet hele Team 1, noe som var utrolig morsomt. Det er også litt artig at ingen av klasseelevene våre vet utfallet enda, og får heller ikke vite det før programmet går på tv lørdag, legger Bunes til.

Les også: Fra lokal rocker til nasjonal operastjerne

Høy vanskelighetsgrad

De tre quizerne legger ikke skjul på at spørsmålene de måtte besvare i semifinalen var vanskeligere enn spørsmålene i fylkesfinalen.

– Det var helt klart et hakk opp på vanskelighetsstigen, og vi gjorde så godt vi kunne. Vi gjorde vårt beste, avslutter de tre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken