[Nettavisen]: I en melding sier Norwegian at de midlertidig parkerer alle flyvninger med Boeing 737 Max etter anbefaling fra europeiske luftfartsmyndigheter.

Norwegian raser på børs

Nå raser selskapet på børs.

– Aksjen gikk ned med 2 prosent rett etter at Norwegian meldte dette. Nå er den nede med 6 prosent og den kommer til å falle ytterligere, sier kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs til NTB litt etter klokken 14.30 tirsdag ettermiddag.

Kort tid etter hadde aksjen falt over 8 prosent.

– Det er en merkbar kurseffekt og vi venter at den faller ytterligere, sier han.

Til sammen syv land og seks flyselskaper har besluttet å sette sine Boeing 737 MAX 8-fly på bakken etter flystyrten i Etiopia søndag. 157 mennesker omkom, deriblant en norsk kvinne.

Norwegian har 18 slike fly, og har totalt en ordre på 110 fly fra flyprodusenten Boeing. I hovedsak trafikkerer flytypen ruter i Europa og over Atlanteren til USA.

– Norwegian har valgt å sette våre Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre etter anbefaling fra flere luftfartsmyndigheter. Når luftfartsmyndighetene gir råd om dette følger vi naturligvis deres anbefaling. Vi beklager til passasjerer som blir berørt av dette, men sikkerheten til våre passasjerer og ansatte kommer alltid først, sier Norwegians flygesjef Tomas Hesthammer.

Selskapet forsikrer at beslutningen påvirker hverken de 110 Boeing 737-800 eller Dreamlinerne de har i flåten.

Selskapet presiserer at de vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kundene som blir berørt, og vil nå jobbe for å bruke andre fly for å begrense konsekvensene.