Moss Avis: Selskapet blir den første av de store, norske ladeoperatørene som tilbyr kortbetalingsterminaler på sine ladestasjoner, skriver Moss Avis

– Kortbetaling på ladestasjoner er faktisk mer teknisk utfordrende enn mange tror, men vi har testet ulike systemer med suksess i en tid nå. Det er gledelig at forsøksperioden har vist at vi vil kunne rulle ut kortbetalingsterminaler på flere ladestasjoner fra neste år, sier næringspolitisk leder Stian Mathisen i Recharge i en pressemelding fra selskapet.

Det er i første omgang nye ladestasjoner som vil utstyres med betalingsterminaler. I takt med at eldre ladestasjoner byttes ut og oppgraderes vil også disse få betalingsterminaler.

– Vår første prioritering er å sikre at det bygges så mange nye ladestasjoner som mulig, for behovet er prekært. Vi er glade for at vi nå har funnet en god måte å implementere kortbetaling på ladestasjonene uten at det går utover utbyggingstakten, sier Stian Mathisen, næringspolitisk leder i Recharge, som har sitt norske hovedkontor i Moss.

I Fredrikstad finnes det foreløpig Recharge-ladestasjon ved Coop Extra på Råbekken. Ellers finnes det flere Recharge-ladestasjoner ved E6 i Sarpsborg kommune, blant annet ved McDonalds Alvim, på Solli og på Grålum.

Forbrukerrådet vil ha kortbetaling

Forbrukerrådet og Elbilforeningen har nylig tatt til orde for at betaling på alle offentlige hurtig- og lynladere til elbil skal kunne gjøres via kontaktløs kortbetaling.

– Det er et uoversiktlig marked av forskjellige teknologier, betalingsmetoder og prismodeller og vi mener at det må bli enklere å betale. Med stadig flere elbiler på norske veier må det være lett å lade og gjøre opp for seg, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.

I Stortinget i dag

Elbilforeningen har etterspurt enklere lading og mer forbrukervennlig betaling siden de første hurtigladerne ble etablert, men generalsekretær Christina Bu sier de har møtt mye motstand når de skulle overbevise ladeselskapene om å tilby kortbetaling. Hennes forklaring på motstanden er at ladeselskapene vil sikre seg mer kundedata enn de får når ladingen betales med kort.

– Det finnes ingen åpenbar grunn annet enn at ladeselskapene så sitt snitt til å sikre seg kundedata og med det knytte kundene til seg gjennom apper og diverse kundeløsninger, mener Christina Bu.

Tirsdag stemmer Stortinget over et forslag SV har fremmet om å sikre kontaktløs kortbetaling, såkalt tæpping, direkte på alle offentlig tilgjengelige hurtig- og lynladere.