Gå til sidens hovedinnhold

Norge trenger nye sjåfører

«Dette er sannheten med Solberg, Guri og Ropstad som sjåfør bak rattet. De styrer bilen vår i feil retning. Og helt ærlig så tror jeg ikke de kan veien heller.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er heldig, jeg lever i et samfunn der de fleste har det godt og er trygg. Vi lever i et Norge som fortsatt er et velferdssamfunn.

Men vi styres av en blå regjering som kjører bilen vår i feil retning. Denne bilen beskriver samfunnet vårt.

Etter åtte år med høyre- og mørkeblå politikk er listen lang med dårlige politiske priortinger siden året 2013 da Erna Solberg og co tok lappen. Eksempler på dette er mer midlertidige ansettelser, Husbankens finansielle handlingsrom som er blitt skrenket inn, fjerning av skolefrukten, økte egenandeler i helsesektoren, kutt i brillestøtten, kutt i AAP, flere privatskoler, økt makspris i barnehagen, og store skattelettelser til de aller rikeste.

Dette er sannheten med Solberg, Guri og Ropstad som sjåfør bak rattet. De styrer bilen vår i feil retning. Og helt ærlig så tror jeg ikke de kan veien heller.

Fordi dette er dårlig politikk som krever nye veier som er en kamp for mindre forskjeller og en ny regjering. Som må kjempes hver eneste dag inntil vi får et regjeringsskifte til høsten.

Vi trenger et veiskifte for å skape trygge mennesker igjen. Fordi tryggheten i felleskapet er kjernen i måten vi lever på i Norge. Med en sterk offentlig skole, som alle har anledning til å gå på. Som gir alle lik velferd og et samfunn for de mange ikke for de få. Samfunnet skal gi like muligheter til Ola og Kari. Likedan som Ola nordmann og Fatima skal få like rettigheter og like stor sjanse for å lykkes.

Jeg ønsker nye sjåfører bak rattet. Som kjører for en god offentlig helsetjeneste. Et arbeidsmarked med heltidsstilling som norm. Mindre Tesla og mye mer rettferdig klimapolitikk.

Partiene på høyresiden kjører i gang maset om kutt i velferdsgodene våre som sykelønningen, mens de kutter i skatten til sine rike støttespillere. Jeg vil ikke ha en statsminister som prioriterer Stein Erik Hagen foran velferdssamfunnet.

Jeg vil ha en ny rødgrønn regjering til høsten. Som prioriterer folk framfor marked. Et Norge med små forskjeller, hvor festen til de rike snart er slutt. Norge trenger nye sjåfører for å bli et mer rettferdig land. Vi skal ha et Norge der du ikke blir blakk hvis du må gå til tannlegen, der skolefritidsordningen er gratis og der fellesskapet er der for hver eneste en av oss, hvis jobben ryker eller helsa skranter. De som har mest betaler mer skatt, mens de som har minst betaler mindre.

Du må bare huske å velge riktig, en stemme til SV, er den sikreste stemmen for en ny regjering.

Kommentarer til denne saken