Gå til sidens hovedinnhold

Lisleby-Nils ble hedret

Artikkelen er over 6 år gammel

Under Nordic Docs-festivalen fredag ble Nils Malcolm hyllet for sitt integreringsarbeid i Lisleby. FFK fikk pris for sitt gatelag-prosjekt.

I rådhusets borggård bak Fredrikstad Kino ble de gjeve ildsjelprisene delt ut.

– Utvilsomt to verdige vinnere, sa juryformann Dag Solheim.

Sammen med Tysklands-proff Tarik Elyounoussi, FFK-kaptein Netan Sansara og tidligere FFK-spiller Dagfinn Enerly var det mange kandidater å velge mellom.

– Men disse to prosjektene pekte seg tidlig ut, og vinnerne har begge gjort en fantastisk jobb på integreringssiden, syntes Solheim.

– Lisleby har fått et stempel for «Terrorgata» gjennom media. Samtidig drives det et fantastisk arbeid fra Nils Malcolm og hans medhjelpere for de unge i nærmiljøet, fremholdt Dag Solheim.

Nils Malcolm mottok prisen "årets ildsjel" av Nordic Doc for sitt integreringsarbeid i prosjektet fotball fritid på Lisleby. FFK-midtstopper Netan Sansara overrakte prisen. Foto: Mats Duan

Fantastisk arbeid

Nils Malcolm fikk pris for prosjektet «Fotball Fritid», som er et integreringstilbud for barn i første til sjuende klasse.

Malcolm har jobbet ut fra mål som sosialisering, samarbeid og samhold, hvor løkkefotball er nøkkelen. Malcolm har sammen med instruktør Kent Larsen og Jarl Østling ansvaret for at 230 barn som normalt sett ikke hadde vært med i organisert idrett fått utfolde seg.

Alle deltagerne har fått treningsdress og drakt i prosjektet som er gratis for de håpefulle.

– Det er jo kult å bli lagt merke til. Det er kjempehyggelig at den jobben vi gjør, blir satt pris på, smiler Nils Malcolm før han raskt tilføyer:

– Jeg er jo bare en representant for en gruppe, for fotballklubben. Vi gjør jobben sammen. Det er flott at det gis en pris for noe som er så lavterskel som å gi alle en mulighet til å delta i organisert idrett.

Nordic Docs pris "Årets lag" gikk til FFKs gatelag. Daglig leder i klubben Geir Bakken, mottok prisen på vegne av laget. Foto: Mats Duan

Populært gatelag

FFK ble tildelt lagprisen for måten de har integrert gatelaget i klubben. Dette var et pilotprosjekt i Norge.

– Måten klubben har integrert mennesker til et bedre liv gjennom å spille fotball, er kort og godt imponerende. De er kommet i bedre form, blir hjulpet til å bli rusfrie og prosjektet har gitt resultater gjennom at flere har kommet seg ut i arbeidslivet, sier Dag Solheim.

Ettersom FFKs gatelag er opptatt med NM-spill i Trondheim, så var det daglig leder Geir Bakken som mottok prisen.

– Dette er utrolig hyggelig. Ikke minst for alle de som har vært involvert rundt laget siden oppstarten i 2011, sier Bakken.

Lagets trener Lars Petter Hansen informerte sine spillere om prisen før de gikk på banen for å spille den første matchen mot Gøtze.

– Forhåpentligvis gir denne prisen ekstra motivasjon.

Arrangementet "Fotball, idrett og film" sto på programmet under helgens dokumentarfilmfestival på Fredrikstad kino, Nordic Docs 2015.Tema var inkludering, og fotballens rolle i samfunnet. Under arrangementet ble det også vist en dokumentarfilm fra 2003, som tok for seg FFK-laget i perioden 2001-2002, som tok steget tilbake i norsk toppfotball. Foto: Mats Duan

Kommentarer til denne saken