(Halden Arbeiderblad)

E24 skriver at kjøpesenterkongen Olav Thon åpner lommeboka med ambisjon om å doble handelskapasiteten. Omsetningen ved Thon Eiendoms 11 kjøpesentre i Sverige er i sterk vekst, og Thon Eiendom vil derfor bygge ut mer.

HA omtalte også denne saken før jul.

Omsetningen økte med 200 millioner kroner

Totalt landet omsetningen på rekordhøye 13,5 milliarder kroner, hvorav inntekter på 4,2 milliarder kroner kommer fra Nordby Shopping Center, og ingen av de 109 kjøpesentrene i Thon-porteføljen drar inn mer penger enn Nordby-senteret.

Omsetningen ved Nordby Shopping Center har økt fra 4.0 milliarder i 2016 til 4.2 milliarder i 2017.

Den svenske næringslivsavisa på nett www.di.se har fått kjøpesentersjef på Nordby-senteret, Ulf Palm, i tale. Thon Eiendom vil investere milliardbeløp for å fordoble handelskapasiteten i Svinesund og Nordby, avslører Palm til DI.se

Avisa har vært i kontakt med Strömstad kommune, som bekrefter at Thon eiendom har søkt om godkjenning av planer om å utvide med 100.000 kvadratmeter, hvilket kan generere 700 til 800 nye arbeidsplasser. 

– Det er imidlertid omfattende planer, som blant annet fordrer motorveiforbindelser. Det tar trolig flere år før dette kan realiseres, sier kommunalråd i Strömstad, Peter Dafteryd, til DI.se

E24 har i tillegg vært i kontakt med direktør for kjøpesentervirksomheten i Thon Eiendom, Thomas E. Rønning. Han forteller at det i tillegg til satsingen i Svinesund og Nordby, pågår en utvidelse av kjøpesenteret i Töcksfors på 10.000 kvadratmeter.