Oslo (NTB): Nordens største kjøpesenter, Nordby i Sverige, venter 35.000 nordmenn 16. mai som følge av stengte vinmonopol i Norge.

Bare på ett av handlesentrene over svenskegrensen, Nordby-senteret nær Svinesund, har det fra mandag til fredag denne uken vært hele 92.000 kunder, nesten utelukkende nordmenn, skriver Aftenposten.

Denne helgen stengte Vinmonopolet for de fire neste dagene. Sammen med stengte matbutikker i Norge og en inneklemt 2. pinsedag før 17. mai, fører dette til enorm pågang på handlesentrene i Sverige.

Sentersjef Ståle Løvheim på Nordby Shoppingcenter sier at han forventer «generelt mye handel» fra kunder som i gjennomsnitt handler for 600 kroner hver.

– Når nordmenn har fri og skal til Sverige, drar de til Nordby. Når en slik langhelg starter med lørdag og søndag, synes mange det er hyggelig med Sverige-tur, sier Løvheim.

– Vi forventer rundt 35.000 besøkende hver dag denne helgen. Det kan bli enda mer. For det er jo alltid vanskelig å spå om fremtiden, sier Løvheim på det Olav Thon-eide Nordby-senteret til Aftenposten. (©NTB)