Sentersjef Ståle Løvheim trodde lenge at senteret ville runde den magiske grensen på fire milliarder i omsetning for 2014. Sluttresultatet endte like under.

– Det er litt irriterende at vi ikke klarte målet. Totalt sett har vi hatt et meget bra år, men det ville sett så mye bedre ut om vi hadde klart fire milliarder, sier han.

LES OGSÅ: Tror på ny rekord i 2014

Godt år, men ikke helt fornøyd

For etter en noe treg start på fjoråret, tok besøkstallet seg virkelig opp utover våren, sommeren og høsten. Løvheim trodde lenge at senteret skulle sprenge rekorden fra 2012, men slik gikk det altså ikke.

–Vi er veldig godt fornøyd med besøkstallet, aldri før har flere kunder vært innom Nordby. Omsetningen er også bra, men vi stiller så høye krav at vi aldri blir helt fornøyde når målet ikke blir nådd, sier han.

LES OGSÅ: Harry-mekka vil utvide

Rekord i 2012

Forrige gang Nordby Shoppingcenter satte ny omsetningsrekord, var tilbake i 2012. Da rundet senteret fire milliiarder kroner i omsetning.

– Hva har den svake krona hatt å si for dere?

– Det er klart det har en viss betydning, men vi kan ikke spå kronekursen for et år fremover. Vi må bare jobbe bevisst med tiltak som gjør at kundene ønsker å handle hos oss, sier han.

Krever ny rekord

Og i 2015 er det ingen bønn. Sentersjefen krever nemlig ny omsetningserkord.

– Januar er den tregeste måneden i året, men starten på året har faktisk vært over all forventning. Nå gjør vi en rekke grep for at 2015 skal bli et nytt rekord-år. Ja, vi krever faktisk ny rekord, sier han.

– Hva slags grep gjør dere?

– Alle som har vært på Nordby etter jul ser at vi pusser opp store deler av senteret. I tillegg tvinger vi oss selv til å satse enda mer på service og kundebehandling, sier han.

Det har også lenge vært klart at Nordby ønsker å utvide det gigantiske kjøpesenteret ytterligere. Ifølge Løvheim ønsker de å rive 6.000 kvadratmeter av dagens senter – for så å bygge opp 26.000 nye kvadratmeter.

– Saken ligger hos kommunen, og det gjenstår fortsatt at alle grunneierne kommer til enighet. I slike saker må vi være tålmodige, men vi satser på å begynne utvidelsen i begynnelsen av 2017, sier han.