2015 beste år noensinne

HISTORISK: 2015 ble et nytt rekordår for Nordby Shopping Center.

HISTORISK: 2015 ble et nytt rekordår for Nordby Shopping Center. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Til tross for en svak krone har salget gått så det suser på Nordby Shopping Center i 2015, skriver Moss Avis.

- Det blir et rekordår, det beste året i vår historie, sier senterleder Ståle Løvheim til Moss Avis nyttårsaften.

Milliardbutikk

Han har ikke tallene for desember klare, men tror at de lander på ca fire milliarder og førti milloner kroner. I fjor var omsetningen 3,988 milliarder.

Det beste året frem til nå har vært 2012, hvor omsetningen endte på 4,022 milliarder. Antall besøkende ligger på 6,7 millioner i 2015.

- Det er akkurat som i fjor, sier Løvheim.

Også julehandelen har vært omtrent som i 2014.

- Julehandelen kom litt tregere igang. Jeg vet ikke om det kan ha noe med Black Friday å gjøre. Men romjulen har vært bedre.

Sommer

Men det er imidlertid det kjedelige sommerværet som får mye av æren for rekordomsetningen:

- Juli var fantastisk god. Det var dårlig vær, og alle ville dra på kjøpesenter.

Da hadde senteret rundt en million besøkende og en omsetning på over 553 millioner kroner.

Selv om det har vært mye skriverier om at det er mindre å spare på harryturen på grunn av dyr svensk krone, opplever ikke senterlederen det på samme måte.

- Mesteparten av maten i norge er importert. Og den blir dyrere og dyrere, sier Løvheim. Han mener at endringer i kronekurs gjør mindre utslag på prisene i Sverige, enn det prisøkningen har å si for prisene i Norge, slik at forskjellen blir enda større.

- Dermed blir det enda billigere å handle i Sverige. Østfoldingene er så vant til å handle i Sverige, og de forholder seg til priser, sier han.

Mest mat

Med spådommer om tøffere tider i den norske økonomien, tror han at forbrukerne blir enda mer opptatt av å gjøre gode kjøp. Dermed er han optimistisk på senterets vegne også i tiden som kommer.

- Vi gleder oss til 2016.

Det er først og fremst på dagligvarer folk legger igjen penger på Nordby, og matvarer utgjør rundt 46 prosent av handelen. Størst omsetning i år har Nordby Supermarket hatt med ca en milliard kroner. MaxiMat har hatt en omsetning på ca 900 millioner kroner. Folk kjøper alle typer matvarer, men kjøtt, meieriprodukter og drikke skiller seg ut. Tobakksprisene trekker også.

- Det er fortsatt noen som snuser og røyker, sier han.

Nordbysenteret har nå 110 butikker fordelt på 90.000 kvadratmetere. Senterlederen håper på å kunne gå igang med enda en utbygging i løpet av en tre års tid. Ønsket om et vinmonopol er også et stadig tilbakevendende tema, men så langt har senteret fått nei.

Artikkeltags