NITO krever høyere lønn i helsesektoren

– Bioingeniørene er avgjørende for å få kontroll på koronasmitten, gjennom massiv testing og analyse på sykehusene rundt om i landet, heter  det i innlegget.

– Bioingeniørene er avgjørende for å få kontroll på koronasmitten, gjennom massiv testing og analyse på sykehusene rundt om i landet, heter det i innlegget. Foto:

Av

NITO fremhever bioingeniørenes rolle i pandemibekjempelsen, og mener det må gi seg utslag i høstens lønnsoppgjør.

DEL

Leserbrev

Revidert nasjonalbudsjett anslår i år en lønnsvekst på 1,5 prosent. Det er et anslag NITO ikke er fornøyd med i helsesektoren.

NITO forventer et godt lønnsoppgjør for bioingeniørene i høstens oppgjør. Koronapandemien viser hvor viktige bioingeniørene er for samfunnet. Denne yrkesgruppen er avgjørende for å få kontroll på koronasmitten, gjennom massiv testing og analyse på sykehusene rundt om i landet.

I lang tid framover kommer vi til å ha et stort behov for massiv testkapasitet. Helseministeren har sagt så mye som 100.000 tester i uka. I dette arbeidet er bioingeniørene sentrale. Det er de som står i frontlinjen for å beholde kontrollen på pandemien. Bioingeniørene må i større grad bli sett og anerkjent for arbeidet de gjør. Det er de som står i frontlinjen med analysering av koronaprøver og andre viktige medisinske oppgaver.

I helsevesenet er alle del av et kompleks maskineri, og alle er viktige. Dersom ett tannhjul svikter, vil det gå ut over alle. Bioingeniørene må derfor gjennom bedre lønn få anerkjennelse for risikoen de tar og jobben de gjør.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags