Gå til sidens hovedinnhold

Niqab-saken til fylkestinget

Artikkelen er over 6 år gammel

Østfold høyres Gretha Thuen vil ha debatt i fylkestinget om den 18 år gamle skoleelev som ble kastet av bussen fordi hun brukte det heldekkende, religiøse plagget niqab.

18-åringens klassevenninner var rystet da eleven ved Kirkeparken videregående skole i Moss i begynnelsen av februar måtte forlate skolebussen, fordi hun ikke ville vise ansiktet.

LES OGSÅ: Ble kastet av bussen fordi hun brukte niqab

Viser til FB-leder

Fylkespolitikeren viser lederspalten i Fredriksstad Blad 9. februar 2015:

«Østfold kollektiv innrømmer at de ikke har tatt formell stilling til hvordan passasjerers bruk av heldekkende ansiktsplagg skal håndteres. Likevel har det blitt sendt ut en epost til alle sjåfører om at personer med ansiktsdekkende plagg skal slippe å vise ansiktet så lenge de har gyldig legitimasjon. Dette later til å være en hastebeslutning som følge av episoden i Moss». 

LES OGSÅ: – Jeg forstår bussjåføren i niqab-saken

SPØR: Gretha Thuen (H) vil vite hva fylkesordføreren  mener om niqab-saken fra Moss og liknende saker. (Foto: Kent Inge Olsen)

– Vurderes grundigere

 – Høyre mener at det vil være klokt å ta en grundigere vurdering og å belyse alle aspekter ved denne type og beslektede saker før beslutning fattes, skriver fylkespolitiker Gretha Thuen i en epost til Fredriksstad Blad.

Hun spør om fylkesordføreren deler dette synet, og ønsker i så fall en orientering om hvordan saken skal følges opp.

Spørsmålet vil bli belyst i Østfold fylkestings møte kommende torsdag.

LES OGSÅ: – Jeg vil gå slik

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.