Nettavisen omtalte Snapchat-oppdateringen i forrige uke og Kripos ber foreldre være oppmerksomme på barnas Snapchat-vaner.

- Generelt så vet vi at de som ønsker å utnytte barn vil oppsøke steder hvor barna er, og kanskje utgi seg for å være barn selv. Derfor er det viktig at foreldre vet om den nye funksjonen i Snapchat, og vet hvem barna har åpen profil for og ikke, sier kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Axel Wilhelm Due, til Nettavisen.

Populært blant ungdommen

"Snap map" gir brukerne mulighet til å lokalisere alle Snapchat-vennene med stor presisjon. Oppdateringen har blitt populær blant den yngre skare. Venninnene Dina-Marie Bærøe-Mathisen (13) og Ramona-Michelle Mathisen Filstad (13) har begge tatt i bruk den nye funksjonen.

– Jeg har oppdatert appen og sjekker av og til. Det er jo litt gøy å se hvor vennene mine befinner seg, forteller Dina-Marie.

Tenker dere på at alle vennene deres kan se hvor dere befinner dere hele døgnet?

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. Jeg har jo flest venner og familie på Snapchat, så jeg føler ikke at jeg har noe å "skjule", men det er noe å tenke på, sier Ramona-Michelle og får støtte av venninnen.

Mulighet til å skjule posisjonen

Når brukerne aktiverer den nye funksjonen får en muligheten til å skjule sin egen posisjon. Det vurderer begge venninnene.

– Kartet er veldig presist, slik at en kan se nøyaktig hvilket hus en befinner seg i. En får jo ikke så mye privatliv, så det beste er kanskje å skru den av, avslutter de to 13-åringene.