Gå til sidens hovedinnhold

Nei til bare fine ord, nå er det på tide med tiltak for klimaet

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi kan ikke bare sitte og se på at utslippene i Norge øker, og vi kan ikke fortsette å plassere Frp sine klimafornektere i regjering og kommunestyrer, mener Simon Laabak, Ap og AUF i Fredrikstad.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Klimakrisa er vår tids største utfordring. Vi ser økende mengder ekstremvær, rekordvarme år rundt omkring i hele Europa og mennesker som må flykte fra hjemmene sine på grunn av stigende havnivå. Klimaendringene påvirker ikke bare mennesker i andre land. Vi ser det også her i Norge. Stadig sterkere flommer som skaper store ødeleggelser, og bønder som må slakte husdyr grunnet mangel på fôr etter ekstremtørken vi så i fjor sommer.

Miljø og klima handler ikke bare om ting som oljeproduksjon og store internasjonale avtaler. Det handler også om hvordan vi gjør ting i lokalsamfunnet vårt. Det handler om luften i byene våre, og om buss og tog. For Arbeiderpartiet er det viktig at vi satser på miljø i Viken. Vi vil fortsette å kutte i klimagassutslipp i byene og gjøre det enklere for folk å velge miljøvennlige alternativer. Derfor ønsker vi å bygge sammenhengende sykkelvei i hele fylket! Vi vil ha et kollektivkort til 250 kroner i måneden for ungdom. Det skal være enkelt og billig og miljøvennlig å komme seg til skole, jobb og fritidsaktiviteter i Viken.

Etter seks lange år med Frp og Høyre i regjering så øker klimagassutslippene i Norge. De snakker varmt om miljø og klima, men hvor er tiltakene? I Fredrikstad er de negative til mange av tiltakene som er bra for miljøet. Gratis buss og el-ferge for å nevne noe.

Vi blir en del av et kjempestort fylke med mange forskjellige næringer. Vi vil legge til rette for flere grønne arbeidsplasser, og satse på teknologi som kan være med på å ta oss inn i fornybarsamfunnet. Klimaendringene handler om oss unge. Det er ikke vi som har skapt klimaendringene, men vi er den siste generasjonen som kan gjøre noe med det. Dersom vi ikke gjør noe, er det vi som vil oppleve klimaendringene som verst.

Arbeiderpartiet vil gjøre noe med klimaendringene fordi det handler om vår felles fremtid. Det handler om at vi unge skal ha en jordklode vi kan leve på når vi blir gamle. Vi kan ikke bare sitte og se på at utslippene i Norge øker, og vi kan ikke fortsette å plassere Frp sine klimafornektere i regjering og kommunestyrer. Vi går til valg på bedre luft i byene våre, bedre buss og tog, og å kutte utslipp.

Jeg ønsker at både min generasjon og de kommende skal ha en jordklode å leve på, samtidig som vi ivaretar de dyktige arbeidsfolka rundt om i landet. Derfor stemmer jeg på Arbeiderpartiet.

Kommentarer til denne saken