Gå til sidens hovedinnhold

Nei, Norge trenger stø kurs fremover – ikke nye sjåfører

«Jeg tror at vanlige folk heller vil beholde mer av sine egne penger, enn å få økt skatt fordi SV skal oppfylle sine urealistiske visjoner.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

André Miguel Nordvik skriver i Fredriksstad Blad 29.04 at vi trenger nye sjåfører i Norge. Jeg tror «nye» sjåfører vil rygge inn i fremtiden.

De siste åtte årene har Erna og regjeringen ledet oss gjennom tre store kriser. Utslippene har blitt kuttet betraktelig mer enn det de rødgrønne gjorde da de satt i regjering. Mens de rødgrønne snakker om yrkesfag, har vi økt lærlingtilskuddet med 25.000 kroner. Vi har kuttet skatten for «vanlige folk» samtidig som vi har økt utbytteskatten på aksjer og selskaper år for år.

Norge er et land med små forskjeller og høy grad av likestilling mellom kjønnene, men om du leser Nordviks innlegg kan du få inntrykket av at Norge er et klassedelt samfunn hvor markedet styrer alt. Det kunne ikke vært lenger ifra sannheten – i Norge får du hjelp om du trenger det!

Høyre går til valg på at det skal bli enklere å få hjelp på dine egne premisser – når du trenger det. Det er fordi vi, i motsetning til de rødgrønne, ikke tror på en one size fits all-mentalitet som vi tvinger over hodene på helt vanlige mennesker.

SV går til valg på at de skal avslutte festen til «de rike». Det de ikke snakker så høyt om er at gjennomsnittlige nordmenn med helt vanlige jobber som jordmor, politibetjent eller lektor også vil få høyere skatt. Det er faktisk sånn at SVs rikingtak på 600.000 ikke er langt ifra både gjennomsnitts- og medianinntekten for nordmenn. Det er derfor ganske utrolig at SV vil øke skatten for noen av de yrkesgruppene som har stått fremst i bekjempelsen av koronapandemien.

Det er i det minste betryggende å vite hvor de skal ta pengene til alt som skal bli gratis om de får viljen sin. Jeg tror at vanlige folk heller vil beholde mer av sine egne penger, enn å få økt skatt fordi SV skal oppfylle sine urealistiske visjoner.

I fremtiden håper jeg at SV kan snakke mer om sine egne løsninger, fremfor å svartmale et land som på tross av koronapandemi faktisk går ganske så på skinner!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.