I 2018 tok komiker Otto Jespersen en «alvorsprat» med Tine meierier i et TV2-program etter å ha oppdaget et noe spesielt mønster i smørbokser fra Bremykt. I januar 2019 tok også VG opp fenomenet, og skrev om smørpakkene som ga kjøperne en god latter.

Til tross for en del oppmerksomhet har penisen tydeligvis klort seg fast på lokket til det myke smøret.

Onsdag var Glåmdalens journalist en av de «heldige» som fikk se «peniskunsten» da en ny smørpakke skulle åpnes før et måltid.

– Dette er selvsagt ikke gjort med vilje, lover Bremykts kategorisjef John Andre Fjeldstad Storebø, som er godt kjent med at smørpakkene kommer med «noe attåt».

Får stadig tilbakemeldinger

– Hvordan oppstår dette?

– Når Bremykt pakkes, tappes det fra en tappehoder som fordeler produktet i begrene. Produktet kan bli stående som en liten topp når folien settes på. Det medfører at produktet blir klemt litt ned, forklarer Storebø.

– På den måten kan produktet bli formet på ulike måter helt tilfeldig – noen ganger med et mer «uheldig» resultat, erkjenner han.

Stadig dukker det opp tilbakemeldinger fra kunder som har fått et aldri så lite penissjokk ved åpning av en ny pakke.

– Ja, det hender innimellom at vi da får meldinger fra forbrukere som reagerer på disse formene, og stort sett reagerer de med humor og synes det er morsomt, forteller kategorisjefen.

– Festlig for oss også

– Det har kanskje skapt litt humor hos dere også?

– Så lenge forbrukerne ser humoren i det, synes jo vi det er festlig også. Men noen kan også bli støtt dersom de opplever uheldige former, og da må vi bare beklage, understreker han, og legger til at det også har dukket opp andre, mindre dristige mønster i smøret, som for eksempel hundeben.

Det er heller ikke alle som umiddelbart assosierer det aktuelle mønsteret med et kjønnsorgan.

– Avhengig av hvilken måte man ser det på, kan det også se ut som en rakett? foreslår Storebø.

Han understreker at det uansett er smaken som settes først – ikke «kunsten».

– Det viktigste for oss er at Bremykt som produkt holder den kvaliteten og smaken den skal ha.