Nordlyset danset over Fredrikstad igjen

NORDLYS OVER VIKANE: Nelly Stoynova satte seg i bilen og kjørte mot Vikane da hun fikk se aktiviteten på himmelen. Bildet er tatt natt til onsdag ved midnatt.

NORDLYS OVER VIKANE: Nelly Stoynova satte seg i bilen og kjørte mot Vikane da hun fikk se aktiviteten på himmelen. Bildet er tatt natt til onsdag ved midnatt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det var veldig mye aktivitet på himmelen, forteller Nelly Stoynova om nordlyset som danset over Fredrikstad natt til onsdag.

DEL

Mens de fleste av oss sov, fikk Stoynova med seg en venninne for å kjøre ut av byen og oppleve fargespillet på himmelen ordentlig ute ved Vikane.

Så aktiviteten fra verandaen

Det var rett før midnatt natt til onsdag at hun oppdaget aktiviteten på himmelen fra verandaen på Lisleby og satte seg i bilen.

LES OGSÅ: Nordlys-feber på Østlandet

– Jeg så at det var veldig klar himmel, og gikk ut på verandaen for å sjekke innimellom for å se om det var noen aktivitet. Det var det jo. Da ringte jeg venninnen min, som aldri har sett nordlyset før, sier Stoynova.

Ved Vikane fisket hun frem Nikon-kameraet og fyrte løs. Hun forteller om en himmel hvor nordlyset var i stor aktivitet.

– Helt spesielt å se det her

– Jeg har sett nordlys i Tromsø, men jeg synes det er helt spesielt å se det her nede som det er så sjeldent. Det er fantastisk flott å se nordlyset i nord, men veldig spesielt å se det her, sier Stoynova.

LES OGSÅ: Magisk fargespill på nattehimmelen

Bildet fra Vikane er tatt ved midnatt. Senere tok hun et bilde fra verandaen på Lisleby ved 01-tiden på natten.

FRA LISLEBY: Nordlyset sett fra Stoynovas veranda på Lisleby. Foto: Nelly Stoynova

– Men det var litt mer vanskelig å ta fine bilder derfra på grunn av alt lyset fra byen. Men det var stor eksplosjon på himmelen da, forteller Stoynova.

Også sett i Sarpsborg

Det er ikke første gangen hun forsyner Fredriksstad Blads lesere med nordlysmotiver. Natt til julaften i fjor var hun også ute med kameraet og fanget nordlyset.

Også i Sarpsborg ble nordlyset observert natt til onsdag. Sarpsborg Arbeiderblads frilansjournalist Fredrik Stenbro fanget nordlyset som speilet seg i Isesjøvannet på Bodalsstranda.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.