Stjernen får het mottagelse i Narvik

LAGER STEMNING: Flere avsupporterne til Narvik Eagles er ikke minst høylytte, mens også velkledde. Kan det være nok til å få Stjernen ut av fatning. Foto: Kjell G. Karlsen

LAGER STEMNING: Flere avsupporterne til Narvik Eagles er ikke minst høylytte, mens også velkledde. Kan det være nok til å få Stjernen ut av fatning. Foto: Kjell G. Karlsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir garantert fyr i Nordkraft Arena, når Stjernen kommer på besøk torsdag. Narvik Eagles drømmer om å bli det første nordnorske laget i GET-ligaen.

DEL

– Vi har absolutt alle muligheter til å vinne over Stjernen, men er forberedt på at det blir en tøff kamp, sier Narvik Eagles-kaptein Max Davis Lind til Fredriksstad Blad.

Matchen kan alle abonnenter se direkte på FBTV torsdag klokken 18.30.

Er du ikke abonnent kan du tegne er prøveabonnement her for 5 kroner for 5 uker: Abonnement FB+

Hockeyfeber

I Narvik er det hockeyfeber om dagen, noe som skyldes at de har tatt to gjeve skalper på den siste uken i kvalifiseringen mot Kongsvinger og Ringerike Panthers. Nå håper de å ta en ny gjev triumf.

– Vi har tre matcher igjen i kvalifiseringen og alle poengene vi kan få med oss kan bli avgjørende. Vi leverte to gode perioder mot Stjernen på bortebane, så forhåpentligvis kan vi dra fordel av å spille foran vårt eget publikum torsdag, sier Max Davis Lind. Stjernen står bokført med ni poeng av ni mulige, mens Eagles har los på den andre plassen som gir GET-kontrakt med fem poeng.

VIDEO: Slik var stemning da Kongsvinger tok timeout:

– Hvilket kampbilde forventer du deg?

– Jeg tror det blir en fartsfylt match, hvor to kjappe lag møter hverandre. Det blir garantert mange skudd på mål, så får vi se om vi klarer å hente ut det lille ekstra. Vi vet hva som står på spill, sier han.

46 år etter fotballen

 I 1972 var Mjølner det første norske nordnorske fotballaget som spilte på øverste nivå. 46 år senere kan hockeylaget fra samme by ta plass i det celebre hockeyselskapet.

– Det er tre matcher som vil avgjøre dette, men det hadde vært utrolig morsomt om vi hadde klart det, sier Narvik-kapteinen. Det er let imponerende løft klubben fra nord har fått. Så sent som i 2011/12-sesongen spilte de i svensk 3. divisjon, før de  høsten 2012 spilte i norsk 1. divisjon.

Vil bli ubeseiret

Stjernens sportssjef Rune Gulliksen kan ikke love at poengene blir igjen nordpå.

– Vi bør ha som målsetting å gå gjennom denne kvalifiseringen ubeseiret. Vi har vært det beste laget i de tre innledende matchene, og jeg håper vi kan avslutte sesongen på en skikkelig måte. Stjernen tar med seg tre fulle femmere, samt to keepere til Narvik.

– Hvilke lag tror du tar plass i GET-ligaen?

– Før det begynte trodde jeg på Stjernen og Kongsvinger, men sistnevnte får det tøft etter tre tap. Narvik har nå det beste utgangspunktet, men det er nok fifty-fifty mellom dem og Ringerike.

– Blir det ingen enkel oppgave?

– De har en god keeper, samt noen svensker, og ikke minst et lag med stor entusiasme i sitt spill. Det vil bli mye folk i en trang hall, så det blir en ny god test for oss, spår «Gullik».

PS: Stjernen vant hjemmekampen mot Narvik Eagles med 5-2.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags