Nok en butikk takker for seg på Storbyen

SLUTT: I løpet av året stenger klesbutikken Days Like This dørene i Storbyen.

SLUTT: I løpet av året stenger klesbutikken Days Like This dørene i Storbyen. Foto:

Etter flere år med negativt driftsresultat, velger Varner-kjeden å legge ned klesbutikken Days Like This' 51 butikker over hele landet.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Det betyr at det også er kroken på døra for Days Like This-butikken i Storbyen. Klesbutikken eies av Varner-kjeden og har totalt 51 butikker over hele landet.

300 ansatte påvirkes også av nedleggelsen.

- I 2017 ble Vivikes omprofilert til  Days Like This i et forsøk på å løfte kjeden og de økonomiske resultatene. Det ble igangsatt en rekke tiltak for å snu den negative utviklingen, men dette har dessverre ikke gitt ønskede resultater, sier CFO i Varner Øyvind Bustnes i en pressemelding som er sendt ut i forbindelse med nedleggelsen.

Butikken Days Like This åpnet dørene på Storbyen kjøpesenter i april 2016, men må altså legge ned drøyt tre år senere. I pressemeldingen som er sendt ut av Varner, opplyses det om at de 51 butikkene skal avvikles i løpet av en 12-månedersperiode.

- Det er trist at vi ikke har lykkes med snuoperasjonen for Days Like This, særlig for de ansatte som har lagt ned en stor innsats i å forsøke å snu skuta. Men tallenes tale er klar, det er ikke grunnlag for videre drift, sier Bustnes videre.

LEGGER NED: I løpet av 2019 legger Varner-kjeden ned butikken Days Like This i Storbyen.

LEGGER NED: I løpet av 2019 legger Varner-kjeden ned butikken Days Like This i Storbyen. Foto:

Varner kjøpte butikkjeden Vivikes i 1994, og omprofilerte alle butikkene til Days Like This i 2014.

- Varner tar offensive grep for å vinne kundene i tiden fremover. Vi legger ned Days Like This og samler kreftene rundt våre øvrige kjeder. Varner har nylig samlet fellesfunksjoner for å dra nytte av kompetansen og kapasiteten som før var ute i hver kjede, avslutter Bustnes.

Varner-kjeden hadde en omsetning i 2018 på netto 232 millioner kroner.

Handel i endring

  • Sarpsborg Arbeiderblad vil i flere saker fremover belyse utfordringene handelsnæringen står overfor.
  • I Norge er det satt konkursrekord i 2018.
  • Netthandelen øker kraftig, både fra norske og utenlandske nettbutikker.
  • En opptelling viser at 19 butikker ble stengt i gågata, sentrum og kjøpesentrene i 2018, mens seks butikker ble åpnet de samme stedene i fjor.

Artikkeltags