Ukens bibliotektips er en anbefaling av boken «Filmklubben» av David Gilmour.

Det er akkurat det som skjer i den selvbiografiske boken til den canadiske filmkritikeren og forfatteren David Gilmour. I denne fortellingen finner David ut at sønnen hans, Jesse sliter på skolen og han kommer opp med en uortodoks løsning på problemet. Det er greit, han kan slippe skolen, slippe arbeid, ingen husleie, men han må se tre filmer i uken sammen med sin far. Faren David jobber som filmkritiker, og velger ut filmer med stort omhu.

Vi følger den lille familien gjennom tre turbulente år, med både opp og nedturer for begge to. Men når det stormer som verst, så er det fint å ha en eksklusiv filmklubb å gå til. De ser blant annet: Pulp Fiction, De 400 slagene og Singin' in the Rain. Intet filmvalg er tilfeldig, David vil gjerne at filmene kan si noe om utfordringene de er oppe i. Filmene skaper interessante diskusjoner, som er lærerike for begge to og ikke minst en nærhet og et fellesskap i en tøff tid.

I utgangspunktet valgte jeg å lese denne boken, fordi jeg er veldig filminteressert, men jo mer jeg leste, ble jeg vel så følelsesmessig engasjert i David og Jesse.

Boken tar opp det fine med å se film sammen. Jeg benytter anledningen til å tipse om Hællæ Verden 5. oktober, da kan du ta med en venn på gratis filmvisninger på biblioteket hele dagen.