Gå til sidens hovedinnhold

– Når hele Domkirken reiser seg og synger sammen med oss – da er det jul

– For første gang på lenge skal vi samle nærmere 100 korister fra korfamilien vår, sier dirigent Anette Augdahl i AmaSing.

Min kultur

Er det en lokal julekonsert det er verdt å få med seg i helga, så er det AmaSing-korenes julekonsert 28. november.

– For første gang på lenge vi skal samle nærmere 100 korister fra korfamilien vår i Domkirken igjen, forteller en stolt og forventningsfull dirigent Anette Augdahl på juleverksted og generalprøve tirsdag kveld.

En av ungdommene våre kom i fjor med sangen «For første gang på lenge» fra Frost 2, og denne låta, med litt tilpasset tekst, er den perfekte rammen for vår konsert.

– Vi har medlemmer fra seks til 60+, her er barnebarn, foreldre, søskenbarn og ektepar og det byr på variasjon og en familiefølelse vi tror er helt unikt i byen vår.

Voksenkoret synger alt fra Anne Grethe Preus til tradisjonelle julesanger, de yngste skal tenne lys og krydre med musikk fra norske julekalendre. Også har vi noen fantastiske ungdommer som vil bidra til det vi kaller Osemagi forteller Anette.

Julekonserten vår er den 12. i rekken. Når hele Domkirken reiser seg og vi sammen synger Deilig er jorden til avslutning, da blir det jul.

Skal synge på sykehjem

Neste uke drar AmaSing Fredrikstad (Voksenkoret) på en liten sykehjemsturne i Fredrikstad for å glede våre eldste innbyggere, som ikke kommer seg på konsert. Vi håper smittesituasjonen ikke forverrer seg. Alle våre medlemmer er fullvaksinerte og medlemmer som er syke vil ikke møte opp for å opptre. Vi hadde en slik turne også i 2019, og det var så utrolig hyggelig å kunne glede på denne måten avslutter Anette.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.