Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips – det kan være bøker og filmer du kanskje ikke engang visste fantes.

I en tid hvor Bent Høie og «Jern-Erna» oppfordrer oss alle til å holde oss hjemme og være usosial er det bra fint å ha diverse strømmetjenester som holder oss på stedet hvil.

Godt plantet foran tv-skjermen er jeg blitt en lydig konsument av diverse serier og filmer. Men etter hvert har jeg funnet ut at utvalget som først virker stort egentlig ikke helt strekker til.

Jeg ville se gamle samuraifilmer og helst i svart-hvitt og fant ut at filmer fra 50- og 60- tallet fort var favorittene. Kurosawa filmer som «The seven samurai» og «Yojimbo» med oppfølgeren «Sanjuro» viste veien videre til «The Sword of Doom» og etter en liten avstikker til «Kagemusha» (som er i farge) er jeg tilbake til svart hvitt med «Samurai Rebellion».

Jeg nærmest fråtser i disse filmene og denne gamle verden hvor æreskoder og gamle skikker er så viktig og vakker. Her er det lite eksplosjoner og mikk makk og de fleste duellene avgjøres med ett eller to rappe sverdstøt.

Før denne forbaskede koronatiden er forbi har jeg et mål om å ha sett alle samuraifilmene hvor enten Toshiro Mifune eller Tatsuya Nakadai spiller i. Sørgelig nok tror jeg kanskje det målet skal være greit å nå ... og kanskje med god margin.

Alle filmene som er nevnt har jeg funnet via fjernlånstjenesten www.bibsok.no som er helt fantastisk side å bruke for å finne diverse filmer som ikke er å få tak i via de største strømmetjenestene.