Når det hele er over!

– Vi må spise litt flere middager ute, oppsøke en festival eller konsert som vi ellers ikke ville deltatt på, fremskynde kjøpet av den nye el-bilen, ta en ekstra kaffe på hjørnet, reise med familien på en unødvendig hotel-weekend, heter det innlegget til Tore Henrik Meberg-Hansen.

– Vi må spise litt flere middager ute, oppsøke en festival eller konsert som vi ellers ikke ville deltatt på, fremskynde kjøpet av den nye el-bilen, ta en ekstra kaffe på hjørnet, reise med familien på en unødvendig hotel-weekend, heter det innlegget til Tore Henrik Meberg-Hansen. Foto:

Av

– Ut av en krise kan det vokse noe nytt. Ved blant annet å endre litt på vaner skal vi sørge for å få i gang igjen det store og kompliserte samfunnsmaskineriet og gjøre tiden som kommer til noe positivt for alle, ber Tore Henrik Meberg-Hansen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En dag vil koronakrisen være over. Når det skjer er det ingen som kan gi et sikkert svar på i dag. Men når det skjer, ja da begynner Dugnad del II.

Dugnad del II er en fortsettelse av det store vi-fellesskapet hvor vi skal hjelpe hverandre tilbake til normalt gjenge igjen og den gode kjente hverdagen. Det blir en felles dugnad hvor vi sammen skal ta ansvar for å få hjulene i gang igjen. Vi må spise litt flere middager ute, oppsøke en festival eller konsert som vi ellers ikke ville deltatt på, fremskynde kjøpet av den nye elbilen, ta en ekstra kaffe på hjørnet, reise med familien på en unødvendig hotel-weekend, kjøpe et ekstra plagg vi strengt tatt ikke trenger, gå på besøk og ta med noe ekstra godt til en som ikke har sett folk på en stund. Når den dagen kommer, ja da må vi alle ta et ekstra ansvar for å få motoren i gang igjen. Det er Dugnad del II.

Kanskje er det også slik at restauranter og barer kunne arrangere Happy Days for alle som har stått på ut over det normale den siste tiden. Helsearbeidere, butikkansatte, renholdere, bussjåfører, for å nevne bare noen, inviteres inn. Invitasjon til alle dem som har stått i fronten av denne krigen mot korona. En middag til halv pris kunne kanskje være noe. Det vil være til glede og nytte for alle, og bidrar samtidig til å få økonomien i gang igjen. Ved å gi, så får man.

Her er det bare fantasien som setter grenser for kreativitet og utfoldelse. For vi må, etter at denne krisen er over, fortsette å stå sammen. Vi skal i Dugnad II fortsette å ta et felles ansvar. Det blir sannsynligvis en langt hyggeligere opplevelse enn det vi erfarer nå i disse underlige dagene vi gjennomlever.

Ut av en krise kan det nemlig vokse noe nytt. Ved blant annet å endre litt på vaner og handlingsmønstre skal vi sørge for å få i gang igjen det store og kompliserte samfunnsmaskineriet og gjøre tiden som kommer til noe positivt for alle. Det har vi et felles ansvar for. Det skal vi gjøre når det hele er over! Vi kommer, og er klare for å være sammen igjen. Når det hele er over.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken