Når de uhøflige på første rad tar på seg flosshatt, er utsikten fra Gressvik sperret for all fremtid

I Arealplanen som trolig vedtas i bystyret torsdag åpnes det for boligbygging på området der vi i dag ser industrilokaler og båtopplag.  Brevforfatteren klager på skjerming i form av «flosshatter» for boligene lenger bak.

I Arealplanen som trolig vedtas i bystyret torsdag åpnes det for boligbygging på området der vi i dag ser industrilokaler og båtopplag. Brevforfatteren klager på skjerming i form av «flosshatter» for boligene lenger bak. Foto:

Av

– I en gammel kinosal med flatt gulv vil ingen sette seg på første rad for å sperre sikten. Når de uhøflige i tillegg tar på seg flosshatt på første rad er fremtidsutsikten fra Gressvik sperret for all fremtid, skriver Truls Erik Clementz om Gressvikfloa og arealplanen.

DEL

Leserbrev

Reguleringsarbeid er et krevende politisk arbeid og det medfører ofte uenigheter og harde fronter mellom parter som kjemper for sitt synspunkt. Reguleringsarbeid er også en tålmodighetsprøve og både kommunale og private aktører har forskjellige tålmodighetsgrenser.

Tenk deg at du går i sentrumsområdet i en norsk by for å se deg om etter egnet bolig. I det du passerer et flott beliggende bygg med næringseiendom i 1. og 2. etasje og boliger i 3. og 4. etasje ser du straks at dette bygget vil jeg gjerne bo i. Det er 2. etasje i bygget som er mest aktuelt og til alt overmål ligger det i områdets, ikke vedtatte, reguleringsplan at 2. etasje planlegges endret fra næringsbruk til bolig.

Du oppsøker umiddelbart bruker, som også er eier, av 2. etasje, og forespør om muligheten for å kjøpe hele 2. etasje. Du avvises høflig med argumentasjonen om at arealene ikke er til salgs fordi det skal drives næringsvirksomhet der i overskuelig fremtid. Uavhengig av avslaget på forespørsel om kjøp engasjerer du arkitekter og gjennomfører en såkalt «mulighetsstudie». Tegningene studien kommer frem til, viser at det kan etableres fire leiligheter i den aktuell 2.-etasjen. For å utnytte potensialet tegner du også inn et påbygg på to etasjer slik at bygget nå fremstår med seks etasjer og ikke fire.

Full av entusiasme og selvtillit kontakter du byens ledende mediehus som straks publiseres tegningen av fire leiligheter, og påbygg av to fulle etasjer under tittelen «Utbygger planlegger to nye etasjer og leiligheter i lokalene til AS Nei takk».

Det gamle og historisk viktige lokalsamfunnet med tradisjonell småhusbebyggelse planlegges nå sperret ute fra den byen som ble bygget blant annet via næringsvirksomheten i det samme lokalsamfunnet.

Uavhengig av rekkefølge i politiske beslutninger, kjøp/salg av eiendommer og planlegging av bygging på annen manns eiendom er den tenkte saken ovenfor i beste fall umoralsk,kanskje til og med ulovlig og i hvert fall uforskammet.

I en gammel kinosal med flatt gulv vil ingen sette seg på første rad for å sperre sikten for dem som sitter bak. Når de uhøflige i tillegg tar på seg flosshatt på første rad er fremtidsutsikten fra Gressvik sperret for all fremtid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags