Jeg leste nylig et brev fra Fredrikstad kommune og fikk nærmest sjokk da jeg leste at busselskapet måtte legge om ruten, noe som gjør at bussen ikke vil stoppe på følgende busstoppene de neste fem ukene: Trosvik, Mølleveien, Labråten, Pettersand, Gluppeveien, Pettersandåsen og Gunnhildsvei. Dette på grunn av at kommunen skal borre to vertikale hull i en vanntunell i Pettersand.

Selvfølgelig, skal beboerne ha trygg og god vannforsyning, men bør dette ramme de eldre og unge som er avhengig av buss? Samtidig synes jeg det er merkelig at de skal legge ned hele åtte busstopp på grunn av 350 meter. Isteden for å gå igjennom Pettersand skal bussen gå om Veumveien til Ambjørnrød og tilbake, noe som får store konsekvenser for folk.

I mitt tilfelle må jeg enten gå til Christianslund, Ørebekk eller Kvernhuset. Frem til i dag har jeg måttet gå tre minutter til bussen, de neste ukene har jeg to valg, enten gå en kilometer og måtte bytte buss i byen, eller gå to kilometer til Ørebekk. I tillegg er vi under en epidemi så færre busser betyr fullere busser. Jeg er bare en av mange unge som blir rammet, uten mulighet til å kjøre selv.

Mange unge vil kanskje bli kjørt av foreldrene sine, men dette er en dårlig løsning for klimaet og lokal forurensning, som er en viktig sak for kommunen.

Jeg er heldig som er ung med gode ben og kan ta det som trim, men hva med dem som ikke er gode til bens? Dette er et langt større problem for de eldre og for personer med funksjonsnedsettelser. Det er mange eldre som bor i Pettersand-området og Trosvik som er avhengig av kollektiv transport for å komme seg nær butikken og sentrum. Fire uker uten å kunne komme seg til byen eller gå på butikken, er lang tid!

Mørket kommer fortere, veiene blir glattere, og det blir kaldere. Kunne kommunen ha planlagt dette bedre?

Denne situasjonen skal bare vare i fire til fem uker. Hvorfor sørger ikke kommunen for at det blir satt opp busser fra der anleggsområdet slutter slik at beboerne har mulighet for å ta buss, og hvorfor skal også beboerne på Trosvik miste sitt busstilbud? Er dette en måte for kommunen å spare penger på?