Gå til sidens hovedinnhold

NAF er svært bekymret for rv 22 mellom Borg havn og E6

«FREVAR skal nå ta imot enda mer søppel som skal leveres pr. lastebil. Er det ikke nå på tide at politikerne skrider til handling?»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi i NAF (Norges Automobil-Forbund) avd. Fredrikstad og Omegn er svært bekymret for øket mengde tungtransport på riksvei 22 mellom Borg havn og E6 ved Årum. Spesielt gjelder dette strekningen mellom Rakkestadsvingen og Torp. Her har veien store boligområder på begge sider.

NAF har gående en kampanje om at «veiene skriker» etter vedlikehold og det er meget viktig, da det er et stort etterslep, spesielt på fylkesveier. I dette tilfelle, er det ikke akkurat veivedlikeholdet som er hovedgrunnen til vår bekymring, men at det her trengs en ny vei for å få en forsvarlig og trafikksikker ferdsel mellom Borg havn og E6. Dette er en vei som foreløpig ikke er prioritert i Nasjonal Transportplan (NTP).

FREVAR skal nå ta imot enda mer søppel som skal leveres pr. lastebil. Er det ikke nå på tide at politikerne skrider til handling? For å dra en parallell; når det skal legges ut nye boligområder, må skolekapasitet og infrastruktur legges til grunn før utbygging godkjennes. Hvorfor skjer ikke det samme når industri skal bygges ut?

Enda en grunn til at veispørsmålet må tas alvorlig, er det planlagte industrifeltet på Tofteberg. Selv om dette området ligger nær E6, er det vel meningen at tilgang til området skjer via riksvei 22.

Nå må Østfoldbenken på Stortinget handle slik at Fredrikstad i alle fall får én trafikksikker vei som kan føre oss greit ut til resten av verden.

Kommentarer til denne saken