Deler ut reflekser til alle elever i grunnskolen

Fikk reflekser. Fornøyde Trara-elever viser frem refleksene de har fått. Til venstre Terje Andersen, leder  av veikomiteen i NAF avd. Fredrikstad og Omegn. Til høyre Wenche Gjerløw, undervisningsinspektør ved Trara skolen

Fikk reflekser. Fornøyde Trara-elever viser frem refleksene de har fått. Til venstre Terje Andersen, leder av veikomiteen i NAF avd. Fredrikstad og Omegn. Til høyre Wenche Gjerløw, undervisningsinspektør ved Trara skolen

Artikkelen er over 1 år gammel

NAF avdeling Fredrikstad og Omegn er 90 år – og slår på stortromma. I høst har de delt ut reflekser til alle barn i grunnskolen (1.-10 klasse).

DEL

– Det dreier seg om 11.000 reflekser, og vårt inntrykk er at de er blitt godt mottatt, sier styreleder i NAF Fredrikstad, Per-Bertil Andersen.

Gave til byen

Han understreker at refleksene er NAFS gave til byen og lokalsamfunnet.

– Gaven har kostet oss nærmere 60.000 kroner, men det er det verdt, sier Andersen.

I skrivende stund har alle elever i grunnskolen i Fredrikstad gått de myke folkevogn-lignende refleksene. Nå gjenstår bare Hvaler-skolen.

NAF avdeling Fredrikstad og Omegn har for tiden ca. 6.200 medlemmer.

Øket medlemstallet

– Medlemstallet varierer litt fra år til år, men de siste 15 årene har tallet øket jevnt og trutt. Da vi markerte vårt 75 årsjubileum for 15 år siden, hadde vi 4.200 medlemmer, opplyser Per-Bertil Andersen.

Tidligere var NAF mest opptatt av bilistenes kår. Nå er man opptatt av trafikksikkerhet i sin alminnelighet.

– Vi er blant annet opptatt av sikkerhet for syklistene, og det siste året har vi jobbet mye med å legge til rette for bedre hente- og bringesoner ved distriktets skoler, sier Per-Bertil Andersen.

Artikkeltags