Nadine tilbringer nesten 20 timer i uken på Elite Dance i Fredrikstad, hvor hun trener for å nå målet sitt om å bli verdensmester i konkurransedansen freestyle.

Og hun har dårlig tid, for det er vanlig å pensjonere seg i 18-års alderen.

– Det er en veldig tøff idrett både fysisk og mentalt. Man hopper ned på knærne, slenger seg på magen og ryggen. Slikt tåler kroppen i ung alder, men det sliter på. Det stopper litt av seg selv, forklarer hun i podkasten Marty.

– Hva mener du med mentalt da?

– Det er en individuell idrett. Når alt kommer til stykket er det kun opp til meg selv. Jeg er veldig streng mot meg selv, og ønsker alltid å prestere mitt beste. Det er av og til psykisk slitsomt.

I 2019 røk Nadine to leddbånd i ankelen, hør mer her:

Aldri i tvil

Helt siden hun var seks år gammel, har hun viet livet sitt til idretten hun elsker så høyt. Det har gitt resultater. Ungjenta har allerede blitt norgesmester 12 ganger og ble nummer fire i verdensmesterskapet i discofreestyle for senior som ble arrangert sent i september.

Hvorfor hun ønsker å satse på en idrett med så kort karriere har hun ikke et godt svar på, men hun var aldri i tvil om at det var danser hun skulle bli.

– Jeg spilte fotball og håndball da jeg var liten, men alt jeg gjorde på banen var å hoppe ned i spagaten, sier hun og ler.

– Du er 17 år og ser snart målstreken. Stresser det deg?

– Ja, selvfølgelig. Samtidig er jeg veldig fokusert på å ta én konkurranse av gangen. Jeg tenker ikke på at det snart er slutt, men koser meg og jobber dedikert nå, sier hun.

Og legger til:

– Jentene og jeg på dansesenteret har flere ganger snakket om hvordan livet hadde vært hvis vi drev med noe annet. Vi hadde sikkert hatt mer tid til å se på en serie eller to, sier hun.

Og fortsetter:

– Eller kanskje dratt i flere bursdager. Det er veldig mange jeg ikke har dratt i, fordi jeg har vært på trening. Venner og fritid har kommet i andre rekke.

Blir ikke tatt på alvor

Nadine konkurrerer i fire dansegrener. I alle konkurransene har hun på seg masse selvbruning, stort og flott løshår, drakter som glitrer og hun viser mye hud.

– Det er nok hovedgrunnen til at mange ikke tar konkurransedans på alvor, sier hun.

– Mange synes at vi ser rare ut. Jeg har fått høre at jeg ser ut som en stripper. Jeg tenker at folk får ha så mange fordommer de bare vil. Det kommer av at de ikke vet hva idretten innebærer, fortsetter hun.

Utsatt for kroppspress

Kroppspress finnes dessverre overalt, noen idretter er mer utsatte enn andre. Som konkurransedanser er det gunstig å være lett og smidig, samtidig som man går i lite klær. Det kan være en mulig triggerfaktor, noe Nadine er klar over. Hun mener klubben tar det på alvor.

– Kommer du innom her så vil du se kropper i alle fasonger. Jeg har aldri hørt eller sett at treneren min har kommentert vekt eller lignende til noen av utøverne i klubben, sier hun.

Selv har hun kjent på noen ubehagelige episoder:

– Jeg har blitt eldre, og tenker mer på hvordan jeg ser ut nå enn da jeg var yngre. Noen dager føler man seg rett og slett ikke bra, og da frister det ikke å dra på seg en liten drakt. Men jeg prøver å ikke legge så mye vekt på det. Jeg vet om mange som har slitt og sliter med kroppspress, og det må forebygges.

– Det er ikke til å legge skjul på at jeg driver med en estetisk idrett. Det må jeg bare stå i.