Rolf Baltzersen (Ap) er leder av samarbeidsutvalget som består av det politisk oppnevnte Åttekanten-utvalget og representanter fra relevante foreninger.

Utvalget har jobbet og stått på siden kommunestyret satte sammen det tverrpolitiske utvalget i februar.

De skal være klare med konkrete planer midt i mai, og i juni skal kommunestyret se på saken og fatte vedtak om veien videre for skolen fra 1968.

Mannen snakker nesten på inn- og utpust, for han er ille engasjert og litt utålmodig.

Mulighetene

– Jeg ønsker å se mulighetene i denne saken, og håndtere de utfordringene som måtte komme. Derfor må vi være ambisiøse, og ikke utvikle denne saken ved å nistirre på kalkulatoren. Vi har søkt å nå mange grupper og foreninger i denne saken, fra de unge til de eldre. Vi søker sponsorer, søker spillemidler, vil bruke Spleis og tror dugnadsånden vil vekkes. Vi har sondert bredt, både blant mulige brukere, men også i befolkningen. Jeg tror til og med vi kan ta et blikk til Kjøkøya og søndre Kråkerøy for å høre hva enda flere tenker, mener Baltzersen.

Derfor vil han at folk engasjerer seg og bidrar med ytterligere gode ideer 3. mai. Han tror de skal klare å bygge noe som kan samle folk.

Til folkemøtet på Hauge kommer også ordfører Mona Vauger, Åttekanten-utvalgets nestleder Roy Hansen og velforeningsildsjel Ronny Ramberg.

– Bare se da isen frøs i Utgårdskilen og Vauerkilen. Da samlet folk seg om noe felles. Tenk deg hva et skilek-anlegg bak Åttekanten kan gjøre for fellesskapet, og her kan du lage til en samlingsplass med grill og en gapahuk. Det må bli fint, mener Baltzersen.

God etterbruk

Baltzersen vil ikke på det nåværende tidspunktet høre snakk om hva dette kan koste, for han ser muligheten og mener at dette kan bli en god investering for å skaffe innbyggerne en sårt tiltrengt møteplass. Dem har ikke Vesterøy mange av nemlig.

Tidligere har Baltzersen tenkt høyt, og understreket da at Åttekanten-området neppe er et sted som er egnet til å lage et nytt boligfelt.

– Vi ønsker oss et nærmiljøanlegg, men gjerne med noe mer. Mye mer.

Baltzersen sier at det tidligere har kommet inn mange gode ideer fra innbyggerne.

Noen tanker er utendørs padelbane, petanque-bane, klatrevegg, frisbeegolfbane forbundet med Stormusfjellet og det nevnte skilek-anlegget, hoppbakke og akebakke med belysning og snøkanon.

– Vi er allerede i gang, med en positiv dialog med skiforbundet, sier en fremoverlent Baltzersen.

  • LES OGSÅ: Mona Vauger ser nye muligheter på Hvaler: - Vi har kontakt med profesjonelle som vil starte treningsenter