Elbilens inntog i Norge har åpnet døren for mange nye bilmerker. Særlig produsenter fra Kina, som allerede lager elbiler for hjemmemarkedet, har valgt å starte sin globale satsing i Norge.

Også helt nye produsenter har fått det lettere, ettersom elbiler er mye enklere å produsere enn fossilbiler. Elmotorer består nemlig av langt færre deler enn bensin- og dieselmotorer.

I tillegg har de nye merkene nytt godt av at mange tradisjonelle bilprodusenter har vært treige med utviklingen av egne elbiler. Alle disse årsakene har gitt plass til nykommere i et bilmarked som i 2022 hadde en elbilandel på 80 prosent. Og flere nykommere skal det altså bli.

Fisker

Fisker er i utgangspunktet et amerikansk merke, som for ti år siden lanserte hybridbilen Karma. Det gikk ikke så bra. Nå er det elbilen Fisker Ocean som gjelder. Sjefen for selskapet er danske Henrik Fisker, mens bilen skal bygges i Østerrike.

Fisker skal etablere seg i lokaler i Norge, men det er ennå ikke helt klart hvor.

– Det blir ikke tradisjonelle butikker, sier Andrew de Lara, kommunikasjonssjef for Fisker. Han kaller det «opplevelsessentre», der interesserte kan komme og se på bilene. Bilene vil kundene få levert på døra hjemme.

Fisker Ocean er en 477 centimeter lang SUV med sportslige trekk. Bilen kommer i flere versjoner. Før de nye 2023-avgiftene er innstegsmodellen priset til 372.000 kroner, ha forhjulstrekk og en oppgitt rekkevidde på 44 mil. I tillegg er det tre varianter med firehjulstrekk og en rekkevidde på litt over 60 mil. Disse koster fra 525.000 til 610.000 kroner, pluss de nye avgiftene som eksempelvis vil gjøre topputgaven 30.000 kroner dyrere.

Lucid

Amerikanske Lucid etablerer seg også i Norge. De skal inn i lokaler på gågata Karl Johan i Oslo, rett ved siden av Louis Vuitton.

Lucids PR-sjef Kayvan Nikjou sier det vil bli merkets fjerde butikk i Europa. Åpningen blir i første kvartal 2023.

– Når det gjelder leveringer, skal vi straks starte i Nederland og Tyskland. I Norge er det ventet å komme i gang i løpet av første halvdel av 2023, sier Nikjou.

Bilen det er snakk om, er Lucid Air, en stor sedan. I starten er det introduksjonsutgaven Air Dream Edition som blir tilgjengelig. Den har 1111 hestekrefter og en oppgitt rekkevidde på inntil 88 mil. Prisen i Norge er 2,2 millioner kroner inkludert de nye avgiftene. Senere vil det komme billigere varianter med lavere effekt.

Lotus

Lotus har til nå vært kjent for små og lette sportsbiler, men det blir det en forandring på når SUV-en Eletre kommer. Den er 510 centimeter lang, over to meter bred og veier rundt 2,7 tonn.

For basismodellen, som har 603 hestekrefter og en rekkevidde på 60 mil, er startprisen 984.000 kroner. Topputgaven har 905 hestekrefter og en startpris på drøyt 1,6 millioner kroner.

– Vi planlegger å ha tre forhandlere i Norge – i Trondheim, Bergen og Oslo. Alle skal åpne i 2023. I tillegg blir det et opplevelsessenter i sentrum av Oslo, som også skal åpne i 2023. Leveringen av Lotus Eletre starter samtidig i sju land i Europa, sommeren 2023, sier PR-sjef Diederik Reitsma.

Jac

Den norske importøren RSA, som de siste årene har tatt inn med kinesiske Byd og Maxus, og i tillegg har Suzuki og Isuzu, har nok et kinesisk merke på gang: Jac.

Første Jac-modell blir e-JS4, en mellomstor elektrisk SUV. Batteripakken er på 66 kWt, og rekkevidde skal være 43 mil. Prisen er oppgitt til 359.900 kroner, men de nye avgiftene gjør at denne øker med 15.000 kroner i 2023.

– Utover Jac så kan det være muligheter for andre merker og modeller, men ingenting er bestemt, sier Frank Dunvold, administrerende direktør i RSA.

Han er opptatt av at merkene de selger, skal eksistere også om noen tiår.

– I dag er det mange startups og flotte biler, men disse kan være en risiko. Vi må være sikre på at vi ikke bare selger en flott bil, men at vi også kan levere deler, garantier og teknisk support i hele bilens levetid på minimum 20 år.

Geely

Til våren kommer den kinesiske bilprodusenten Geely til Norge med elbilen Geometry C. Her til lands er det Autoindustri AS som står for importen. Bilen skal selges gjennom deres 36 forhandlere omkring i Norge.

Geometry C er en kompakt SUV som er snaut 4,5 meter lang. Utgaven som kommer til Norge, skal være en oppgradert versjon av den som selges i Kina i dag.

Rolls-Royce

Litt på siden kan det nevnes at Rolls-Royce, som ikke har noe offisielt forhandlernett i Norge, også kommer med en elbil. Modellnavnet er Spectre.

Rolls-Royce eies av BMW, og den norske BMW-forhandleren forteller at Spectre vil være tilgjengelig for eventuelle norske kunder.

– Vi har ikke lagt et endelig løp, men norske kunder vil bli ivaretatt av autoriserte forhandlere utenfor landegrensene, sier Marius Tegneby, kommunikasjonssjef hos den norske BMW-importøren.

Motoren i Spectre skal yte 577 hestekrefter, og produsenten antar at rekkevidden vil bli 52 mil. Bilen skal lanseres i fjerde kvartal av 2023. Prisen er ikke klar, men den blir høy.