Torsdag denne uken er det klart for åpning av Memos, melder innehaverne Marit Haugen og Mehmet Bahar.

Torsdag er nemlig skjenkebevillingen trolig endelig i boks for restauranten når formannskapet får saken på bordet på formiddagen. Fra før av er serveringsbevillingen i boks.

Både kommunedirektøren og ordfører Siri Martinsen (Ap) anbefaler politikerne å si ja.

Anbefaler å si ja

Ifølge kommunedirektøren tilfredsstiller søknaden alle føringer som er gitt i alkoholloven og i de alkoholpolitiske retningslinjene til Fredrikstad kommune. Dessuten har verken politiet eller helse- og velferdsseksjonen noen innvendinger.

Det har også vært bevilling i lokalene tidligere. «Hos Martin» drev i de samme lokalene inntil juni i år.

– Stedet oppfattes å ha liten påvirkning av levekår og folkehelse i Fredrikstadsamfunnet, heter det i sakspapirene.

Det var i sommer det ble kjent at Marit Haugen og samboer Mehmet Bahar skal skape nytt liv i lokalene der restauranten «Hos Martin» har holdt til i tre år.

Så etter et større sted

De har tidligere drevet serveringsbedrifter i Haltdalen og Ålen, men fortalte i sommer at pandemien gjorde det vanskelig å drive på små steder.

De bestemte seg derfor for å lete etter et nytt og større sted, og valget falt altså på de tidligere «Hos Martin»-lokalene i Freskoveien. Der skal de satse på a la carte-servering samt buffeer på søndagene.

Som Fredriksstad Blad har fortalt tidligere, skal «Hos Martin» flytte til Victoria hotell, der også Per Sandberg og samboer Bahareh Letnes skal drive bar.