Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du redde dyrelivet – og vinne 10.000 kroner

Oslofjordens Friluftsråd ønsker hjelp med å fjerne plastpellets fra Oslofjorden. Ved å delta i opprydningen, er du med i trekningen av 10.000 kroner.

(Moss Avis)

Det har pågått en omfattende opprydningsaksjon etter at en container som inneholdt plastpellets ombord i et skip ble ødelagt under et uvær. Det førte til et enormt utslipp av små plastbiter i Oslofjorden.

– Opprydningsarbeidet etter hendelsen med lasteskipet Trans Carrier, der over 13 tonn med plastpellets lekket ut i sjøen, pågår for fullt. Som en del av opprydningen lanseres nå en konkurranse der vi oppfordrer publikum til å plukke pelleter, sende inn og bli med i trekningen av 10.000 kroner, skriver Oslofjordens Friluftsråd i en pressemelding.

LES OGSÅ: Rydder plastpellets i timevis med hjemmelaget patent: – Dette er utrolig tungt

Farlig for dyr

Plastpellets benyttes som råstoff til produksjon av en rekke plastprodukter, og er en stor trussel for dyrelivet i Oslofjorden. På grunn av dets utseende, kan det lett bli forvekslet med mat av sjøfugl, fisk og andre sjødyr.

(saken fortsetter under bildet)

For å delta i konkurransen, må du finne en strand med pellets og fylle en flaske med minimum ti prosent. Det oppfordres også til å rydde annet søppel og legge dette i flasken. Deretter skriver du navn og mobilnummer, før du kaster flasken ned i mottakstønnen.

Les mer om hvordan du kan bli med i konkurransen her.

Mottakstønner blir satt ut på følgende strender:

Moss: Fiskestranda, Reierbukta, Alby, Larkollen

Råde: Husebystranda, Storesand på Oven

Fredrikstad: Engelsviken, Foten, Mærrapanna, Hankø, Hankøsundet, Djupeklo, Slevik, Øksrødkilen, Tangen (Kråkerøy)

Hvaler: Papper

Les også

– Er avhengig av tips for å kunne rydde opp

Kommentarer til denne saken