- Jeg forstår at det kan være vanskelig å drive festival med band uten billettinntekter, og jeg forstår at kommunen skal ha inntekter gjennom avgifter. Men noe av dette kunne de gitt tilbake som en type stønad. Glommafestivalen er jo en byfest for innbyggerne. Det er ikke et kommersielt foretak der noen får utbytte.

- Siden jeg ikke alltid analyserer alt som skal gjøres, så tenkte jeg at dette fikk vi by på. Vi har derfor lagt av 300 billetter, og de kan publikum plukke opp på kinoen eller i hotellets resepsjon, forklarer Simensen.

- Hvor mange har du plass til?

- Vi kan ta inn rundt 300, og da er det i alle fall sitteplass til halvparten. Jeg tror Rune Rudberg med sin stil kan appellere til mange som ellers hadde kost seg med musikk i teltet på Dampskipsbrygga, sier Simensen.

VIDEO: Slik gikk det da Rune Rudberg holdt konsert i Strömstad:

Trolig legger Rudberg fra Trøgstad igjen cowboyhatten hjemme, for hans opptreden i bakgården blir en intimkonsert. Det betyr litt mer nedpå, og sikkert plass for noen anekdoter fra mange år på veien.

Og med i bagasjen har han ganske fersk musikk, for Rudberg ga ut seks plater på fire år (2016-2020). Men publikum kan nok regne med noen solide gamlehits også.