– Jeg er som en potet, og må kunne det meste. Vi er to her som jobber med salg av dører og vinduer. Mye i forbindelse med rehabilitering av eldre hus. Vi har etter hvert stor kompetanse på ulike stilarter og arbeider ofte tett med arkitekter. Men jeg hjelper også til nede i verkstedet, sier Johnny Poulsen. Han er både daglig leder og største eier.

Nesten 700.000 i overskudd

Verksted-delen – tidligere Myra snekkerverksted – omsetter for omkring tre millioner kroner i et «normalår». Her produseres innredninger, plassbygde møbler, prototyper og deler til gamle hus. Blant annet. Totalt hadde bedriften i fjor en omsetning på 18,5 millioner kroner, og satt igjen med et overskudd på 692.213 kroner – det beste på mange år.

Harry Werner Larsen begynte å jobbe i Slevik Trevarefabrikk i 1973 og etablerte senere Myra Snekkerverksted i garasjen i Øyenkilen i 1986, som etter hvert flyttet inn i verkstedlokalene til Slevik Trevarefabrikk. Etter mange år med nært samarbeid kjøpte han seg i fjor inn i Slevik Trevarefabrikk AS. Nå eier han 30 prosent av selskapet. Johnny Poulsen sitter med 55 prosent av aksjene, de siste 15 prosentene er på Leif-Ole Aasheims hender.

Tar inn ny lærling i mai

– Nå er det Slevik Trevarefabrikk alt sammen, forteller Johnny Poulsen. Han begynte som lærling i bedriften i 1985. 54-åringen har jobbet der siden.

Til sammen var det i fjor fem årsverk i Slevik Trevarefabrikk. I mai får den tradisjonsrike bedriften en lærling på snekkerverkstedet.

– Nå er Harry 64 år og jeg er 54 år, så det er kanskje greit å tenke på å få ned snittalderen i firmaet. ler han.

Når Slevik Trevarefabrikk nå tar inn en ny lærling, vitner det om at bedriften har nok å gjøre. 2021 var et godt år. 2022 blir kanskje enda bedre.

– Vi har mye å gjøre, starten på dette året har vært svært bra, forteller Poulsen.