– Halden kommune har gjort en god jobb med å utbedre de kritiske punktene på banen. Det er meldt lite nedbør fram til lørdag, og vi har derfor fått gressmatta på Halden stadion godkjent, sier Haris Juklo, daglig leder i Kvik Halden.

Gjort utbedringer

Kommunens folk har fylt på med sand og grus rundt vanningsanlegget midt på banen. I tillegg er det utbedret rundt cornerflaggene, der det ved to av stedene inntil i går var umulig å ta tilløp ved hjørnespark.

– Det er ikke gress på disse områdene, men nå er det i hvert fall feste igjen. Uten nedbør framover vil også banen drenere nok til at det er mulig å gjennomføre en kamp der lørdag, sier Juklo.

Han har tidligere anslått at Kvik Halden ville tapt rundt 50.000 kroner hvis kampen må flyttes til Strupe, der man ikke hadde hatt lov til å ta inn noen tilskuere. Torsdag morgen var han på ny befaring på stadionmatta, sammen med NFF.

– Matta må byttes!

– Denne problemstillingen kommer jo igjen. Vi har én hjemmekamp igjen etter FFK også, og skal forhåpentligvis spille i PostNord- eller OBOS-ligaen i mange år framover. Forhåpentligvis vil dette tvinge fram en avgjørelse om at stadionmatta må byttes.

– Hvordan løser dere billettsalg?

– Vi kan ta inn 600 tilskuere, og billettsalget starter klokka 13.00. Det blir én kohort med 200 tilskuere på tribunen med tak, mens vi deler den gamle tribunen i to kohorter med 200 tilskuere i hver, sier Juklo.

Billettsalget er, som en følge av koronarestriksjoner, kun åpent for hjemmesupportere.